Hasselt ligt in 2017 in het Verre Oosten. De Japanse Tuin is 25 jaar jong en dat viert heel de stad met het Yokosofestival: van het Cultureel Centrum tot het Modemuseum en natuurlijk het Literair Museum. Want ook illustratoren laten zich voor hun prentenboeken graag oosters inspireren.
Dat resulteert in exotische en sierlijke tekeningen, die te zien zijn tijdens een unieke tentoonstelling. Die brengt het werk samen van zowel gerenommeerde als beloftevolle kunstenaars uit binnen- en buitenland.
Die artiesten delen de bezoekers graag in hun kunst door erover te komen vertellen of workshops te geven tijdens het openingsweekend (4-5 maart 2017). Grijp de unieke kans om de Franse topillustrator Benjamin Lacombe live te horen vertellen over zijn werk. Of kom luisteren hoe Carll Cneut geïnterviewd wordt door Lisbeth Imbo. Of hoe Stefanie De Graef de illustraties voor Scherven van de hemel schilderde op houten paneeltjes.  Kom Japanse poppetjes vouwen of leren hoe je origamifiguurtjes maakt. Je speelt, op de tatami natuurlijk, oosterse spelletjes of leert enkele karakters schrijven. Het hele programma vind je op de website van het museum.
De tentoonstelling Kraanvogels en kersenbloesems leert de bezoeker in zowel een sobere Japanse kamer als een wat uitbundigere Chinese kamer heel wat over het dagelijkse leven in het Verre Oosten en is bestemd voor zowel individuele bezoekers en groepen als scholen (5-15 jaar), die een aangepast opdrachtenprogramma ter beschikking krijgen.

Kraanvogels en kersenbloesems
Het Verre Oosten in prentenboeken
Met werk van Carll Cneut, Rébecca Dautremer, Benjamin Lacombe,
Stefanie De Graef, Quentin Gréban, Pieter Van Eenoge en Claudia Verhelst
Van 4 maart tot en met 14 oktober 2017
Openingsweekend: 4 en 5 maart 2017 (14-18u)
Waar?
Literair Museum, Bampslaan 35, B-3500 Hasselt (vlakbij het station)

Info en reservatie
+32 (0)11 22 26 24
 (kantooruren) – literairmuseum@skynet.be – www.literairmuseum.be