De sociale en artistieke vzw Bloedgroep K organiseert tussen 16 februari en 3 maart haar expo Jong van Hart. Hiermee komt er een einde aan het project dat ze samen met de bewoners en medewerkers van wzc Sint-Lucia en de kinderen van Freinetschool De Regenboog op poten hebben gezet. De vele bezoeken en ontmoetingen werden vastgelegd op de gevoelige plaat.
Met een fotoreportage, een video-installatie en kunstwerken van de kinderen brengt de expo het zingen van de tijd in beeld.
Zet die plaat op
Geinspireerd door de documentaire ‘Come Alive’ (over de kracht van muziek bij mensen met dementie) trok Tom De Ridder, 78 toerenverzamelaar en dj met zijn slingergrammofoon naar het woonzorgcentrum. Daar kwamen zijn platen echt tot leven en riepen ze herinneringen op. “Muziek en sociaal contact vormen het uitgangspunt, maar op deze expo komen we wel met een artistiek project naar buiten. Johan Eeckhout, fotograaf en medebezieler van het project wist de rusthuisbezoeken in aangrijpende beelden te vatten. We laten mensen kennis maken met het leven in een woonzorgcentrum en willen ook de schoonheid van het zorgberoep tonen.”

Maar Tom stelde ook vast dat op oud worden nog een taboe rust. Vereenzaming en sociaal isolement loeren om de hoek. Zo kwam hij op het idee om jongeren te betrekken bij het project om solidariteit tussen de generaties te stimuleren.
 
Deze expo is een Doe de Warande-project. Doe de Warande biedt praktische ondersteuning aan verenigingen, vriendengroepen en iedereen met creatieve ideeën voor een artistiek/cultureel project.

opening: zaterdag 16 februari tussen 14 en 17 uur
expo: van 17 februari tot 3 maart van 9 tot 17 uur
de Warande, Luifelzaal

Cultuurhuis de Warande
Warandestraat 42
2300 Turnhout
014 41 94 94
tickets: 014 41 69 91

Foto: www.warande.be