Het merendeel van het drukwerk dat kunstenaars Nico Dockx en Dennis Tyfus produceren met hun respectievelijke labels Curious en Ultra Eczema komt tot stand via samenwerkingen met andere kunstenaars, schrijvers, muzikanten, architecten en performers. Collega’s uitnodigen, met hen in interactie treden, ideeën uitwisselen en ten slotte ook samen creëren, is een even essentieel als noodzakelijk gegeven binnen hun artistieke praktijk. De persoonlijke relaties die ze hebben met andere kunstenaars vormen hierbij het belangrijkste uitgangspunt. Als uitgevers willen ze zich niet alleen inzetten voor, maar ook communiceren over zowel hun eigen als andermans praktijk, vanuit een onmiddellijk en wederzijds begrip van elkaars werk. Dit alles is gebaseerd op ideeën over vriendschap en ‘commoning’, een nieuwe, in de marge gegroeide en op de praktijk gestoelde ideologie binnen de samenleving en binnen de kunsten. De ‘commons’ is gebaseerd op delen, op gedeeld (intellectueel) eigenaarschap en nieuwe sociale coöperaties. Aanhangers en beoefenaars van de commons beargumenteren dat sociale relaties financiële en contractuele relaties kunnen vervangen. Ze pleiten voor solidariteit. 

Binnen zulk een denkkader startte Dockx op 12 juli 2017 een jaar-lange conversatie met Dennis Tyfus, in de vorm van een dagelijkse vraag-en- antwoordsessie in tekst, beeld en geluid. Deze conversatie werd eind oktober 2018 uitgegeven bij Curious en Stockmans in de vorm van een boekwerk met als titel “I know this sounds quite ridiculous, but I just follow the line”. Dit boek zal in kasteel Hof De Bist worden voorgesteld aan de hand van een door Johan Pas gemodereerd gesprek tussen beide kunstenaars met aansluitend op de benedenverdieping een groepstentoonstelling met nieuwe werken van Dennis Tyfus, Hanna Putz, FVWW architecten, Sine Van Menxel, Nico Dockx, Koo Jeong A, Carl Michael von Hausswolff, Udomsak Krisanamis, Ersi Varveri en Gijs Waterschoot & Rien Schellemans.

Zondag 9 jun 2019 – 15.00 uur tot donderdag 27 jun 2019.

locatie
252 cc
Veltwijcklaan 252
2180 Ekeren
Extra
Feestelijke opening op zondag 9 juni 2019 vanaf 15 uur met boekpresentatie, interview, optredens en gratis receptie.

Expo is geopend van dinsdag t.e.m. zaterdag tussen 14 en 17 uur Feestelijke opening op zondag 9 juni 2019 vanaf 15 uur met boekpresentatie, interview, optredens en gratis receptie.

Foto’s: www.252cc.be