Berlaars sterrenchef Guy Van Cauteren (70) is overleden na een strijd tegen het coronavirus. De chef baatte het restaurant al sinds 1979 uit, ’t Laurierblad groeide in de daaropvolgende jaren en decennia uit tot een van de grote namen in de Belgische restaurantwereld.

Berlare verliest met de voormalige sterrenchef Guy Van Cauteren een grootmeester. In 1979 opende hij ’t Laurierblad in Berlare. Guy was een symbolisch figuur in de Vlaamse keuken. De chef behaalde twee Michelinsterren en in 1993 haalde hij ook een bronzen medaille op de Bocuse D’or in Frankrijk.

Slagerszoon
Om de persoonlijkheid van Guy Van Cauteren te begrijpen, moet je weten dat hij een slagerszoon is, opgegroeid tussen varkensbloed en worsten. Dat uitte zich in de gerechten die op het menu van ’t Laurierblad stonden. De chef gaf zijn gasten altijd de mogelijkheid om een traditioneel menu te kiezen, waarbij patés en stoofpotten werden geserveerd.

Coronavirus
De chef-kok kampte al langer met gezondheidsproblemen. Hij raakte besmet met het coronavirus en lag al een hele tijd in het ziekenhuis. Woensdag werd het virus hem fataal en overleed hij op 70-jarige leeftijd.

Tekst: Martyna Majchrzak

Foto: www.ambiance.be