Deze variant op de espresso martini is niet voor de tedere zieltjes. Als je een drankje wil dat je direct wakker schudt, zoek dan zeker niet verder. Chili paart heel goed met espresso en een schijfje ervan in je shaker zorgt voor een heerlijke cocktail met een geweldige kick.

INGREDIËNTEN VOOR 1 persoon

45 ml
tequila
1 shot
espresso
30 ml
koffielikeur
1 schijfje
chili
5 ml
suikersiroop
1 schijfje
citroenzeste

BEREIDING

Doe de tequila, suikersiroop, chili (kan ook met een snufje chilipoeder), koffielikeur en vers gezette espresso in een shaker en shake voor 15 seconden. Zeef in een voorgekoeld martiniglas en werk af door de oliën in de citroenzeste uit te duwen over de cocktail. Werk af met een schijfje chili. 

TIP VAN DE REDACTIE
Experimenteer met de hoeveelheden chili en suikersiroop voor de ideale combinatie voor jouw smakenpalet. 

Foto: www.ambiance.be