En avant is een rondreizende theatercarrousel van vier voorstellingen in vier steden. Een nieuwe samenwerking van Zuidpool, Het nieuwstedelijk, ARSENAAL/LAZARUS en Compagnie Cecilia.

HANGAR

Drie mensen komen vast te zitten in een ondergesneeuwde loods vlakbij een luchthaven. Communicatie is moeilijk; de drie personages hebben geen gemeenschappelijke taal. Hulp laat op zich wachten en dus rommelen ze wat rond. Er zijn kisten gevuld met schaalmodellen van 737’s, oordoppen, Franse schuimwijn, borrelnootjes,…

De wereld wordt steeds luider: een treinrit wordt gevuld met eindeloze swipes, in de auto worden we vergezeld door een stem op de radio. Afzondering is door de smartphone een unicum geworden.

Hangar presenteert een wereld zonder prikkels, keuzes of verantwoordelijkheden en laat hiervan de schoonheid en de waanzin zien.

HANGAR OP EN AVANT

22/10 ARSENAAL/LAZARUS, Mechelen 
29/10 Zuidpool, Antwerpen
12/12 De expeditie, Gent
24/01 OPEK, Leuven

LUCAS DERYCKE

Lucas Derycke (1990) legt zich toe op verhalende radio. Geen pure geluidskunst, maar audio als middel om te zeggen wat hij te zeggen heeft. Voor het audiowerkstuk Screener kreeg hij in 2017 de Hörspielpreis der Kriegsblinden, de belangrijkste Duitse prijs voor hoorspelen. Datzelfde jaar maakt Lucas als jonge maker een jaar lang deel uit van Het nieuwstedelijk.

van/met
TEKST, MONTAGE & REGIE Lucas Derycke 
MUZIEK Gerrit Valckenaers
SPEL Ellis Meeusen, Roberta Santucci, Omid Dashti
LICHTONTWERP Seppe Brouckaert
SPELCOACH Sara Vertongen
DRAMATURGIE Els Theunis
COPRODUCTIE Het nieuwstedelijk en B-Classic met steun van de Vlaamse Overheid.

Foto & video; www.zuidpool.be