‘LURE ME IN’ is een duo-tentoonstelling die de unieke werken van Emilie Terlinden en Lucie Lanzini samenbrengt. Deze zal te zien zijn in DMW Gallery Antwerpen van 13 januari tot en met 26 februari 2022.

Iemand ‘lokken’ wordt over het algemeen opgevat als de kwaliteit of de kracht die iets of iemand bezit waardoor het aantrekkelijk wordt. Dit terwijl het ook over een negatieve keerzijde beschikt. Het kan ook verwijzen naar het in de val lokken van een dier of naar het misleiden van iemand om hem op een bepaalde manier doen handelen. De ‘lokroep’ vormt het raakvlak tussen de getoonde werken van Emilie Terlinden en Lucie Lanzini.

Door te spelen met compositie, schaal en diverse materialen trachten zij de toeschouwer te verleiden, te misleiden en zichzelf te bevragen. Of het nu twee of drie dimensionaal is, de werken van de kunstenaars spelen met het onthullen van wat achter de schijn van de dingen ligt. De natuurlijke elementen waarvoor zij opteerden (bladeren, vleugels, noten) ondergaan een dusdanige transformatie dat het het oog deze niet meer associeert met hun dagdagelijkse connotatie en deze in vraag stelt.

‘LURE ME IN’ is ook het verlangen om zichzelf voor de gek te houden. Wat alludeert naar de kunstenaar die alleen werkt in zijn atelier. Emilie Terlinden en Lucie Lanzini nemen als enige waar wat er op het spel staat. Ze trachten de nodige afstand te bewaren om natuurlijke elementen dusdanig voor te stellen dat ze onze perceptie overstijgen. Is hier spraken van een kunstgreep, van een misleiding? Of van pogingen om het verborgene te onthullen van wat al zichtbaar is? Vernissage donderdag 13 januari 2022 van 18-21u Borger vrijdag 28 januari 2022 van 14-22u Finissage zaterdag 26 februari van 14-18u.

Foto: www.dmwgallery.be