Antwerpse likeur uit 1863 flirt in pop-up Winterdorp Wommelgem met koffie, glühwein en zelfs soepen.

De bekende Antwerpse kruidenlikeur Elixir d’Anvers van stokerij FX de Beukelaer pakt deze winter uit met tal van verrassende recepten voor de eindejaarsrecepties en kerstapero’s. Het motto luidt: “onze producten passen in de meest uiteenlopende bereidingen”. Op het menu pronken soepen tot glühwein en cocktails. Proeven van al dit lekkers kan nog tot en met zondag 5 januari in het Winterdorp van Wommelgem, waar Elixir d’Anvers de hele maand vertoeft met een mini pop-up stand.

Signature ‘drinks’ Winterdorp Wommelgem:

Elixir d’Anvers Appletini
Elixir d’Anvers Koffie & Thee
Warme chocolade met Elixir d’Anvers
Elixir d’Anvers Glühwein
Dagsoep met Elixir d’Anvers
 
Recepten zijn ter plaatse beschikbaar om na de proeverij de cocktails en Elixir d’Anvers-dranken ook thuis te bereiden.    

Elixir d’Anvers inspireert al generaties lang chefs en mixologists tot creatieve gerechten en cocktails. Van een aperitief tot een heerlijke ‘main’ of dessertje. De reden spreekt voor zich: de complexe smaken en het geurige aroma van de zeer typische artisanale likeur, volgens het originele recept van François-Xavier de Beukelaer uit 1863. De distillerie uit Antwerpen ging de voorbije jaren ook zelf erg actief aan de slag in de keuken en zette zo via tal van collabs heel wat recepturen scherp. Vandaag beschikt Elixir d’Anvers over een uitgebreid assortiment aan eigen ‘signature’ gerechten en cocktails. Speciaal voor deze winter werd het drankenpallet nog verrijkt met wat nieuwkomers. Die serveert Elixir d’Anvers in het Winterdorp van Wommelgem, voor het eerst ook in de nieuwe recycleerbare bekers die de Antwerpse likeur liet maken.

Foto’s: www.elixirdanvers.be – Holy2