De Lage Landen zijn voortrekkers in de LGBT-ontvoogdingsstrijd en daar speelde Belgische en Nederlandse popmuziek een belangrijke rol in. Filip Moens vertelt met kennis van zaken en in een meeslepende stijl over de muzikanten die de samenleving veranderden met hun liedjes. 

Will Ferdy en Albert Mol, bijvoorbeeld, die uit de kast kwamen op de nationale omroep. Of sterke vrouwen die genoeg hadden van mannelijke dominantie binnen de muziekindustrie. Van de pijnlijke verhalen van Soeur Sourire tot de erotische verbeelding van Oscar & the Wolf. Met behulp van nummers en liedjesteksten komen deze verhalen tot leven, want muziek doet wat met mensen. Het ontroert, verblijdt, brengt mensen samen en zet ze in beweging.

De verhalen in dit boek tonen de kronkelige aders en meervoudige gelaagdheid van de emancipatiestrijd. Met oog voor nuance en een kritische blik verweeft Filip Moens muziek, geschiedschrijving en voortschrijdend inzicht; met als belangrijkste doel dat deze verhalen bewaard blijven. Opdat ooit iedereen kan liefhebben wie ze verkiezen.

DE AUTEUR
Filip Moens (1975) was drummer van onder andere Yasmine. Rond de eeuwwisseling was hij zo een bevoorrechte getuige van het reilen en zeilen binnen de populaire muziekcultuur. Zijn passie voor muziek en de overtuiging dat de LGBT-ontvoogdingsstrijd nog niet gestreden is, hebben geleid tot dit boek.
Meer informatie over De Lage Landen uit de kast: ertsberg.be/boek/ de-lage-landen-uit-de-kast.

Titel: De Lage Landen uit de kast – Auteur: Filip Moens – €24,95 – ISBN: 9789464369267 – 240 p – Verschijnt 4 februari 2022