Op zondag 25 oktober 2020 om 15 u. organiseert Peter Everaert initiatiefnemer van Galerij Artisjok een graffiti-evenement aan de ‘blauwe brug’ in Lier. De ‘blauwe brug’, aan de Ouderijstraat, is het viaduct voor fietsers en voetgangers onder de ring naast de Netedijken in de richting van het Hof van Lachenen.

Het is nu al een bijzondere plek voor wie zich graag uit met graffiti. Het is ook de plek waar peter van het project Joachim Lambrechts zijn eerste tags aanbracht. De dienst Bruggen en Wegen, eigenaar van de brug, en de Stad Lier verlenen hun medewerking door de brug te laten herschilderen voor de gelegenheid. En schepen van cultuur Rik Verwaest zal het startschot geven. De tekening die de brug zal krijgen is een afbeelding van Ruben Block van Triggerfinger. Bekende graffitikunstenaars als 2Dirty, Beireh en Bart Vermeiren nemen elk een deel van de muren voor hun rekening.

Maar ook losse graffers zijn welkom om hun vaardigheden te tonen aan het aanwezige publiek. Voor alle deelnemers gelden enkele vanzelfsprekende regels, zoals respect voor de tekeningen van anderen. Wie doorgaans snelle en handige, maar onzichtbare graffitispuiters eens wil betrappen bij het vertonen van hun kunsten, weet deze keer waar dat kan. 

Foto: Galerij Artisjok