Met de eerste editie van het Art Games Festival Different Perspectives plaatst een jonge generatie creatieve makers ‘games’ als nieuwe en upcoming artistieke expressie- en ondernemingsvorm in de spotlights. 

Van donderdag 20 tot zondag 30 januari presenteren curator Pepijn Willekens en Het Bos, met de steun van stad Antwerpen, VAF, Flanders DC, een gloednieuw festival over de beeldende en creatieve kracht van games. Tijdens het 2 weken durend festival ontdekken we samen met een breed publiek het artistieke potentieel van het meest revolutionaire medium van de 21ste eeuw. 

De tentoonstelling Relive/Herleef openen we op donderdag 20 januari feestelijk (woensdag en donderdag voor 18u welkom op afspraak in aanwezigheid van de curator). De tentoonstelling biedt een overzicht van 10 internationale autobiografisch geïnspireerde games over thema’s zoals oorlog, rouw en liefde, verder op de festivalplanning: een netwerkdag met internationale sprekers op vrijdag 21 januari en de wereldwijde Global Game Jam (28-30 januari) waarin jongeren op minder dan 48u een nieuwe game ontwikkelen.   

De tentoonstelling Relive/Herleef stelt games tentoon die nieuwe inzichten geven over wat games kunnen zijn, zowel qua vorm als inhoud. Het laat thema’s zien als geestelijke gezondheidsproblemen, oorlogservaringen, verlies van dierbaren, lichaamsbeeld en eetstoornissen. Maar ook positieve ervaringen zoals de waarde van vrede, familie en LGBTQ+ liefde worden belicht. Sommige games zijn gemaakt door teams over de loop van meerdere jaren, en zijn wereldwijd uitgegeven. Sommige zijn door één persoon in enkele dagen gemaakt, als een vorm van persoonlijke expressie. Maar allemaal delen ze oprechte persoonlijke ervaringen, elk op hun eigen manier. Lees hier alle interviews met de makers! 

Naast de expo wil het festival die bruggen ook slaan met andere sectoren door een netwerkdag te organiseren op 21 januari en de jaarlijks terugkerende Global Game Jam tussen 28 en 30 januari. Het concept van de Global Game Jam is simpel: zet ruim 40 creatieve geesten bij elkaar, van muzikant tot schrijver tot game developer, en 48 uur later presenteren we de resultaten publiekelijk op 30 januari om 20u! Die presentatie vindt overigens plaats in verschillende landen over de hele wereld, hoe zal Antwerpen het dit jaar doen?

Meer info via www.hetbos.be