De grootste selectie bieren en jenevers aan de hele Belgische kust. Dat moét bijna wel Café Botteltje zijn, een icoon van de Oostendse gastronomie.

KEUKEN
Café Botteltje is in eerste instantie een plek waar je bier of jenever moet degusteren. Maar omdat de Belg (en de buitenlandse toerist) daar nu éénmaal graag een knabbel bij heeft, kun je er ook fingerfood, salades, mosselen en enkele vis- en vleesgerechten op de kaart vinden. Botteltje doet dat slim: de nadruk ligt op hapjes en fikse hongerstillers die goed harmoniëren met de vaak stevige bieren. Denk aan de bitterballen met La Trappe Quadrupel, of de portie Oerbierpaté. Interessant is het Fingerfoodplankje, waar je de best ‘off all worlds’ krijgt, naargelang het aanbod en de luim van de chef.
DRANKEN
Er is letterlijk géén plek aan de kust, en bij uitbreiding Vlaanderen waar je zoveel verschillende bieren en jenevers kunt verkrijgen. Er zijn maar liefst zestien verschillende bieren op tap, van de allemansvriend Jupiler tot het zwaardere werk van Sint-Bernardus, het enige trappistenwitbier ter wereld van La Trappe, Liefmans Goudenband en de heerlijke IPA van de Amsterdamse brouwerij ‘t IJ.
INTERIEUR
Café Botteltje is zoals een café van die allure moet zijn: ergens op de doorsnede van een bruine kroeg en een Engelse gentleman’s club. Zo’n huis heeft geen behoefte aan design en strakke lijnen, het moét een beetje barok ogen. Door het vele houtwerk wordt privacy gecreëerd, zodat je gezelschap zich meteen comfortabel voelt.
OP HET BORD
We willen graag een Oostends bier van het vat proeven, en dat blijkt vandaag de Keyte Tripel te zijn, het ‘Ôstens Belegeringsbier’. Een blonde 33er, drooggewogen 7,2 procent alcohol en bijgevolg dus geen doetje om de hele avond door te drinken. Daarbij komen twee forse plakken van het huisgebakken trappistenbrood, dat je er overigens ook gewoon kunt kopen, met enkele plakjes krachtige Oerbierpaté. Zilveruitjes en augurkjes, een frisse salade, een potje met smout en een mok met scherpe mosterd maken de rustieke ervaring compleet.

Contact?
059/70 09 28
info@cafebotteltje.be