3 augustus 2019 van 19 tot 01 uur.
Fabelachtig, monsterachtig, bizar, grillig. Het belooft een groteske Museumnacht te worden. Kijk en maak grotesken, luister naar 17de eeuwse muziek en verhalen of proef van kruidige groentenhapjes.

Van groteske makelij
Inloopworkshops
Maak een monsterachtige tekening op een plaatje met natte inkt en druk het nadien met een drukpers op papier. Of maak je eigen postkaart. In twee kleuren!

Kom je graag grotesk voor de dag? Geen probleem. Met schaar en papier maak je zo een weelderige broche, bijzondere hoed of uitbundige armband.

Grotesken
Een fascinerende fantasiewereld
Grillig, bizar, monsterachtig, maar ook karikaturaal en lachwekkend. Je vindt het allemaal in de prenten van Jheronimus Bosch, Pieter Bruegel, James Ensor, Fred Bervoets, Carll Cneut en vele anderen.

Speciaal voor Museumnacht staan onze gidsen voor je klaar om je meer uitleg geven bij onze tijdelijke expo.

Supergezond hapje
Le Potager d’Anvers
10 januari 2019
Chef kok Yvan Janssens serveert je een heerlijk hapje gemaakt met groenten en kruiden uit eigen moestuin. Van wortel tot blad, de plant en de zaadjes, alles wordt gebruikt. Laat het je smaken!

Renaissancemuziek en fabelverhaal
Maria Sarrechia (moeder-en-kind-virginaal) en Patrick Denecker (blokfluit) voeren je met hun muziek zo terug naar de 17de eeuw.

Of kom bij het vallen van de avond luisteren naar een monsterachtig verhaal met een demonisch randje over wonderbaarlijke fabeldieren.

Het museum gekaapt!
Hoorspel
De dagen voor Museumnacht werkt jong creatief talent aan een hoorspel over Antwerpen.

Kom tijdens Museumnacht naar het resultaat luisteren. Je hoort het in een maquette van het museum!

Museum Plantin-Moretus
Vrijdagmarkt 22 – 2000 Antwerpen
T + 32 3 221 14 50 | museum.plantin.moretus@antwerpen.be

Foto’s:www.museumplantinmoretus.be