Uit voorzorg is bezoek vanaf vrijdag 9 oktober tijdelijk beperkt tot maximaal 1 bezoeker per week in woonzorgcentrum Europasquare in Deurne. Zorgbedrijf Antwerpen neemt deze maatregel uit voorzorg naar aanleiding van bevestigde covid-besmetting bij 6 bewoners.
 
Afgelopen dinsdag 6 oktober testte 1 bewoner op de beschermde afdeling van woonzorgcentrum Europasquare positief. In navolging daarvan werd besloten ook andere bewoners te testen en preventief een gewijzigde bezoekregeling toe te passen op de getroffen afdeling. Alle voorzorgen zijn genomen in het woonzorgcentrum.
 
Deze week volgde een covid-19-diagnose voor 4 andere bewoners op de beschermde afdeling. Gisteren kwam er ook een positief testresultaat binnen voor een bewoner op een andere afdeling in het woonzorgcentrum. Op basis daarvan voert Zorgbedrijf Antwerpen tijdelijk een aangepaste bezoekregeling in voor alle 96 bewoners van het woonzorgcentrum. 
 
Alle bewoners en medewerkers van Europasquare worden getest op covid-19. Dat gebeurt in samenwerking met de overheid. Op basis van de resultaten zal Zorgbedrijf Antwerpen vervolgens bepalen welke maatregelen verder nodig zijn.
 
Zorgbedrijf Antwerpen doet dit om – in overleg en samenwerking met het Agentschap Zorg en Gezondheid – de best mogelijke voorzorgen te nemen. Zorgbedrijf Antwerpen neemt deze beslissing met het oog op de veiligheid en gezondheid van bewoners, medewerkers en bezoekers.
 
Wat betekent dit voor de bezoekregeling?
·        Bewoners kunnen – conform de richtlijnen van de taskforce – altijd één bezoeker per week ontvangen.
·        Die bezoeker maakt een afspraak via het woonzorgcentrum en moet tijdens het bezoek de gepaste beschermingskledij dragen, die hij ter plekke ontvangt.
 
In de andere woonzorgcentra van Zorgbedrijf Antwerpen blijft bezoek mogelijk zonder afspraak vooraf. In twee andere woonzorgcentra geldt op één van de afdelingen eveneens een aangepaste bezoekregeling. Dat is het geval in woonzorgcentrum Bilzenhof (Antwerpen) en Melgeshof (Merksem). Voor de betrokken bewoners geldt een gewijzigde bezoekregeling, voor alle andere bewoners is bezoek mogelijk zonder afspraak.
 
Op de website van Zorgbedrijf Antwerpen vinden bezoekers een overzicht van de bezoekregeling per woonzorgcentrum. Die tabel wordt dagelijks om 12 uur geactualiseerd.