Op 24 januari praat writer in residence en Breugelfan Jeroen Olyslaegers opnieuw met vijf bekende gasten over de mysterieuze Dulle Griet van Pieter Bruegel de Oude. Tussen 18 uur en middernacht gaat hij met zijn gasten in gesprek in het Museum Mayer van den Bergh; vlak voor het bekende schilderij in  de setting van de expo ‘Madonna ontmoet Dulle Griet’.

Muzikant Jan Leyers, actrice Pascale Platel, auteur Gaea Schoeters, radiomaker Koen Fillet en Bruegelexperte Leen Huet spreken met Jeroen Olyslaegers over Dulle Griet.
Programma
18 uur: Gaea Schoeters
19 uur: Koen Fillet 
20 uur: Pascale Platel
Pauze
22 uur: Leen Huet
23 uur: Jan Leyers 
Voor de pers
De avond is uitverkocht, maar wie interesse heeft kan zich nog inschrijven voor een sessie via nadia.devree@antwerpen.be

Vanaf 27 maart 2020 vertelt het museum het verhaal van, Henriëtte Van den Bergh, de moeder van verzamelaar Fritz Mayer van den Bergh en de stichteres van het museum. Wanneer Fritz onverwacht sterft, realiseert Henriëtte op amper drie jaar tijd de levensdroom van haar overleden zoon: een eigen museum. Ze richt het in als een 16de-eeuws woonhuis. Schilderijen, retabels, beeldhouwwerken, handschriften, wandtapijten,… zijn er opgesteld in een sfeervol interieur vol delicate kleine kunstschatten. Wie vandaag het museum betreedt, voelt nog steeds de onvoorwaardelijke liefde van een moeder voor haar zoon. In 2020 is het 100 jaar geleden dat Henriëtte is overleden. Het museum eert haar met diverse events en verhalen.

Foto: www.antwerpen.be