Het ontbijt is stiekem onze favoriete maaltijd van de dag, en die breiden we maar al te graag uit naar een luxueuze brunch. Het nieuwste boek Easy Vegan All-Day Breakfast van de Nederlandse food blog Living the Green Life inspireert ons alvast voor ons volgende decadente ontbijt. We delen met jou onze favoriete twee recepten, waar je ongetwijfeld zelf geen genoeg van krijgt. Is het al tijd voor ontbijt?
Het vierde boek van de Nederlandse food blog Living the Green Life ligt sinds deze maand in de winkels. Ben je ook altijd op zoek naar originele ontbijtideetjes, maar kom je niet verder dan je dagelijkse havermout? In Easy Vegan All-Day Breakfast vind je meer dan 70 unieke, vegan recepten die je elke dag opnieuw doen uitkijken naar dat ontbijt.

Food inspiratie kunnen we altijd gebruiken, en daarom delen we met jou onze favoriete twee recepten. Wat dacht je van een veggie frittata als hartig ontbijt of deze heerlijke toast met kokosspread om je zoete cravings de wereld uit te helpen?

Veggie frittata 
Ingrediënten
Voor 2 personen
1 gele ui
1 courgette
2 el olijfolie
150 g tofu
2 el edelgistvlokken
20 g zwarte olijven zonder pit
2 el kikkererwtenmeel
1 handjevol verse basilicum

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snipper de ui en rasp de courgette met een grove rasp.
Verhit de olijfolie in de koekenpan en bak de ui en de courgette 5 min aan.
Meng de tofu met de edelgistvlokken, olijven en het kikkererwtenmeel in de keukenmachine tot een dik beslag.
Schep het beslag over de ui en courgette, en bak de frittata 20 min boven in de oven.
Garneer met de verse basilicum.

Toast met kokosspread
Ingrediënten
Voor 2 personen
Kokosspread
150 g geraspte kokos
1 el kokosvet
2 el citroensap
1 tl vanille-extract
2 el ahornsiroop
1 snuf zout
2 sneetjes volkorenbrood
2 nectarines, in plakjes
1 handjevol bramen
1 handjevol amandelen, gehakt

Bereiding
Doe de geraspte kokos, het kokosvet en citroensap in de keukenmachine en draai tot een romige spread. Schraap steeds tussendoor even de kokos van de randen en de bodem zodat deze mooi wordt meegenomen in de spread.
Voeg het vanille-extract, de ahornsiroop en het zout toe. Laat je keukenmachine nog 1 min draaien.
Rooster het brood in de broodrooster.
Besmeer het geroosterde brood met de kokosspread en garneer met plakjes nectarine, bramen en gehakte amandelen.
Tip: voor een tropisch effect kan je ook mango en passievrucht gebruiken als topping.

Tekst: Elise Coppens.

Foto: www.ambiance.be