Dwars door België  – Van Brugge naar Aarlen volgde Arnout Hauben het Grote Routepad 129 en liep hij 23 dagen lang dwars door België, via middeleeuwse pelgrimsroutes en Romeinse heirbanen, slingerende bospaden en gooiende rivieroevers kruiste hij gehuchten en slagvelden waar vandaag nog amper leven te bespeuren viel. De GR-paden of Grande Randonneé of ook nog de Grote Routepaden genoemd zijn een netwerk van lange afstand wandelpaden door Europa. De wandelwegen zijn aangeduid in rood/witte wegbewijzering en de paden lopen door Frankrijk, België, Nederland, Groot Brittannië, Duitsland en Spanje. De GR 129 is met haar 572km de langste bewegwijzerde wandelroute van Belgie.

Dit boek is een praktische wandelgids om zelf een 500km voettocht te maken. De route is opgedeeld in 23 afzonderlijke wandelingen. Handig zijn de wandelkaarten per tocht waarop ook de bezienswaardigheden zijn aangeduid. Via een QR-code kan je de interactieve wandelkaart van de GR 129 op je telefoon bekijken en zo heb je meteen alle info over de route plus de leuke bezienswaardigheden onderweg. Bij elke wandeling staat het traject, afstand en moeilijkheidsgraad aangeduid. Dit boek is een echt hebbeding en voor wandelaars aanbevolen.

Arnout Hauben (1976) is mede-oprichter van het productiehuis De chinezen. Hij werkte mee aan televisieprogramma’s als Man bijt hond, Meneer Doktoor, Weg naar Compostela en Leve de Zoo!. Hij maakte de alom bejubelde en bekroonde vierdelige reeks Ten oorlog, over de Eerste en de Tweede Wereldoorlog. In 2019 trok hij rond de Noordzee voor het gelijknamige programma.

Auteur: Arnout Hauben

ISBN: 978-94-6383-261-8

Prijs: € 20

Uitgeverij Pelckmans