Dungeons & Dragons – Honor Among Thieves een fantasie avonturen film, het brengt u naar de rijke wereld van het legendarisch rolt-playing game naar het witte doek. Een wereld vol magie met goede en slechte tovenaars maar ook dieven en harde vechters. Een verhaal dat u geen moment los laat, geregisseerd door Jonathan Goldstein en John Francis Daley, die samen met Michael Gilio het scenario schreven naar een verhaal van Chris McKay en Gilio. Het verhaal speelt zich af in de Forgotten Realms-campagnesetting en het heeft geen verband met de filmtrilogie die tussen 2000 en 2012 is uitgebracht. De acteurs Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page, Justice Smith, Sophia Lillis, Chloe Coleman en Hugh Grant. laten u genieten van dit machtige spektakel dat ons brengt naar een wereld die voor ons ongekend is maar u zeker zal vermaken, waar niets wat het is, waar is wat het ook is.

Edgin Darvis werkte jarenlang als lid van de Harpers, totdat zijn vrouw werd vermoord door een Rode Tovenaar die hij op een missie had ontmoet. Vergezeld door de mooie doch barbaarse Holga Kilgore, probeerde Edgin een nieuw leven voor zichzelf en zijn dochter Kira op te bouwen door zich met het leven van diefstallen aan te wenden. Hij zal  een team  vormen met de amateur-tovenaar Simon Aumar en de malafide Forge Fitzwilliam. hun missie leidde ertoe dat ze het voormalig Harper-bolwerk infiltreren om een tablet te bemachtigen waarmee Edgin zijn vrouw terug zou kunnen doen herleven, Het grootste gevaar is dat Forge’s nieuwe kennis Sofina  een Rode Tovenaar blijkt te zijn, die deze inbraak gebruikt om iets anders uit het bolwerk te stelen met deze samenkomst en duel kunnen Simon en Forge kunnen wel ontsnappen, maar Edgin en Holga worden gevangengenomen. Edgin moet in dit gevecht zijn dochter achterlaten. Na twee jaar kan Edgin en Holga ontsnappen uit de gevangenis, zij komen snel te weten dat Forge zich de voogdij over Kira, de dochter van Eding heeft genomen en dat hij eveneens de Lord van Neverwinter is geworden. Het team dat ze samenstelden heeft nu een groot doel Kira terug te vinden, de tablet om Edgin’s vrouw tot leven te wekken te bemachtigen, Forge tegen te houden zijn plan om alle rijkdom te bemachtigen te voorkomen en het opnemen in een strijd tegen draken, tovenaars, geheimzinnige wezensen monsters, maar hun grootste strijd zal zijn om Sofina de onoverwinnelijke rode tovenaar te overwinnen. Deze strijd zal u meenemen naar het ongelofelijke.

De muziek van Dungeons & Dragons – Honor Among Thieves is van Lorne Balfe. Een ongelofelijke soundtrack die de actie in de film nog meer timbre geeft.

 Lorne Balfe  geboren in Invernes op 23 februari 1976 in Schotland is een Schots componist en muziekproducent van wel 150 films en computerspellen. hij maakte ook een 30 tal soundtracks samen met Hans Zimmer. Balfe studeerde aan de Trinity College of Music in London. Na zijn studie verhuisde hij naar de Verenigde Staten, waar hij zijn eigenlijke carrière begon als componist bij de studio Remote Control Productions van componist-producent Hans Zimmer in Los Angeles. Bekende werken die van zijn hand komen zijn de computerspellen Skylanders-Spyro’s adventure en Assassin Creed III en de films Penguins of Madagascar, Terminator Ginisys, Missie Impossible-Fallout. Ook schreef hij muziek voor televisieseries als The Bible en Genius en de documentaireserie The Story of God with Morgan Freeman. Dit maar als enkele voorbeelden van de professionele aanpak van Lorne Balfe. Hij was 4x genomineerd voor de Bafta Awards en 2x voor de Emmy Awards.

Regisseurs: Jonathan Goldstein & John Francis Daley

Scenaristen: Jonathan Goldstein & John Francis Daley en Michael Gilio

Cast: Chris Pine, Michelle Rodriguez, Regé-Jean Page, Justice Smith, Sophia Lillis, Chloe Coleman, Daisy Head en Hugh Grant

Muziek: Lorne Balfe

Release datum: 29 maart 2023