Met ‘Antigone in Molenbeek + Tiresias’ geniet je dubbel van theater! Regisseur Guy Cassiers brengt twee monologen op één avond over de meest fascinerende figuren uit de antieke oudheid. Met 10 punten op je A-kaartteller maak je kans op een duoticket.

Regisseur Guy Cassiers vertelt het verhaal van Antigone, het verhaal van het jonge meisje dat ‘neen’ zegt tegen het gezag én het verhaal van de blinde ziener Tiresias, die in zijn leven zowel man als vrouw is geweest. Stefan Hertmans en de jonge Engelse slam poet Kae Tempest herschreven de klassieke mythes naar de hedendaagse stedelijke context.

Antigone in Molenbeek

In Antigone in Molenbeek wil het hoofdpersonage, een moslima, haar dode broer, een IS-zelfmoordterrorist, begraven. Zijn stoffelijke resten worden niet vrijgegeven en Antigone kan haar rouwproces niet voltrekken. Ikram Aoulad speelt.

Tiresias
In Tiresias verglijdt de identiteit van de hoofdfiguur van man over vrouw naar blinde ziener. Vanuit hun geïsoleerde posities legt Tiresias de verdrongen seksuele, sociale en politieke vooroordelen van de samenleving bloot. Een monoloog door Katelijne Damen.

Met je A-kaart
Twee fantastische voorstellingen op één avond? En 10 punten op je A-kaartteller? Doe dan mee met de wedstrijd! Toneelhuis legt 5 A-kaarthouders in de watten met een duoticket voor Antigone in Molenbeek + Tiresias op dinsdag 13 oktober 2020 om 20u. Telkens in ruil voor een A-kaartbon.

Hoe deelnemen? 
Kijk eerst of je zeker vrij bent op dinsdagavond 13 oktober.
Vul je gegevens in en beantwoord de wedstrijdvraag via het deelnameformulier. Wedstrijdvraag: Van welke Russische componist wordt muziek gespeeld tijdens de voorstelling?
Je kan slechts eenmaal deelnemen en enkel met je eigen A-kaart.
Deze wedstrijd loopt tot en met dinsdag 6 oktober 2020.
De winnaars worden op woensdag 7 oktober per e-mail op de hoogte gebracht.
Enkel bij de winnaars wordt een A-kaartbon afgewaardeerd.
A-kaarthouders met kansentarief betalen slechts 2 euro voor de voorstelling.
 
Meer info 
Antigone in Molenbeek +  Tiresias in Toneelhuis | Regie Guy Cassiers, tekst Kae Tempest en Stefan Hertmans, met Katelijne Damen en Ikram Aoulad
1 oktober t.e.m. 16 oktober 2020
Toneelhuis (Bourlaschouwburg), Komedieplaats 18, Antwerpen
Tickets en meer info via www.toneelhuis.be

Foto: www.toneelhuis.be / www.antwerpen.be