Vandaag is bekend welke 5 titels kans maken op de Fintro Literatuurprijs 2017, de belangrijkste literaire prijs in Vlaanderen – de winnaar krijgt € 25.000 met de steun van Fintro. De bekendmaking van deze shortlist betekent meteen ook de start voor de 100-koppige Lezersjury om de 5 boeken te gaan lezen en erover te discussiëren op het online discussieplatform.

De vakjury van de Fintro Literatuurprijs 2017, o.l.v. Kathleen Cools en met juryleden Edith Aerts, Guinevere Claeys, Danny Theuwis, Jan Postma en Ronald Soetaert, heeft uit de longlist deze vijf boeken genomineerd:

 Rivieren van Martin Michael Driessen (Van Oorschot)  Hoogmoed van Richard Hemker (Van Oorschot)  Oksana van Donald Niedekker (Uitgeverij Koppernik B.V.)  Wil van Jeroen Olyslaegers (De Bezige Bij)  Het smelt van Lize Spit (Das Mag)

Wie wint de Fintro Literatuurprijs 2017? Dat maakt Kathleen Cools bekend op 14 mei, tijdens een feestelijke bekendmaking in de Handelsbeurs in Gent. De winnaar van de Fintro Literatuurprijs krijgt € 25.000 en een kunstwerk van Nick Ervinck.

100 gedreven lezers in de Lezersjury De 100 lezers van de Lezersjury van de Fintro Literatuurprijs 2017 zullen samen de vijf genomineerde titels lezen en er hun oordeel over vellen. In de Handelsbeurs Gent kunnen ze op 8 april kennismaken met elkaar en met Lezersjuryvoorzitter Raf Walschaerts. Tijdens een feestelijk moment krijgen ze meer uitleg over de spelregels van deze publieksjury en nemen ze hun leespakket van 5 boeken in ontvangst.

Op het online discussieplatform kun je op 10 april zien wie er precies in die Lezersjury zetelt en kun je hun meningen en bevindingen live volgen op www.fintroliteratuurprijs.be. Registreer je en discussieer mee. Meer info over deze boeken op www.fintroliteratuurprijs.be

De Fintro Literatuurprijs 2017 is een initiatief van Boek.be en komt tot stand met de steun van Fintro. Mediapartners zijn Humo, Canvas, Radio 1 en De Standaard.