Antwerpen Boekenstad trakteert u op een boeiende poëziemiddag. Vergezeld van koffie en croissants wordt uw literaire honger gestild tijdens de Donderdagen van de Poëzie.
Piet Piryns polst naar de favoriete dichters van de gasten die uit eigen en andermans werk voorlezen.

Marleen de Crée (1941) is dichteres en plastisch kunstenaar. Sinds haar debuut in 1969 heeft ze al een vijfentwintigtal dichtbundels gepubliceerd, die herhaaldelijk bekroond werden. Zo ontving ze onder meer de Provinciale Prijs van Antwerpen voor Poëzie, de Maurice Gilliams- en de August Bernaertprijs van de Koninklijke Academie voor Taal- en Letterkunde en de Prijs van de Vlaamse Poëziedagen.
Bij Uitgeverij P verscheen Bloedspiegel in 2002. Haar naar eigen zeggen ‘meest gulle’ bundel Vita Vita kwam uit in 2004, de queeste Sybilla in 2006 en het fel bejubelde Hinkelspel in 2008. Verder in 2010 Het is niet de LAVA, genomineerd voor de Herman De Coninckprijs, in 2012 de monumentale bundel Fluisterlicht, in 2015 het confronterende Druppelpunt en in 2016 de prachtig uitgegeven bundel Erbarme dich, vol mededogen, bij beelden van  Berlinde De Bruyckere, met een voorwoord van Johan van Cauwenberge, foto’s van Mirjam Devriendt en een Franse en Engelse vertaling.
PRAKTISCH
donderdag 16.11.2017 van 12.30 tot 13.30 uur in het Letterenhuis, Minderbroedersstraat 22 te Antwerpen
gratis toegang
gratis koffie & croissant voor de eerste 50 bezoekers (vanaf 12 uur)
boekhandel De Groene Waterman verzorgt na het interview een boekenstand en biedt de boeken van de literaire gast te koop aan.
Foto: Jean de Crée