Zo! De allereerste Jeugdboekenmaand zit er alweer op en is voorbij ge-vlo-gen! Het thema ging vaak over de tongen en zette duidelijk één en ander in gang. Daar zijn we erg blij mee.

Daarnaast zagen we: honderden activiteiten in scholen, bibs, cultuurcentra en boekhandels, meer dan 1300 (gesubsidieerde) auteurslezingen, een zeer enthousiaste peter en meter, een geslaagde boekenavond voor 12- tot 15-jarigen in BoekenhuisTheoria in Kortrijk, tientallen auteurs en illustratoren aan de slag op Kinderboekendag, gelukkige winnaars van de Passa Porta- en Jeugdfilmfestival-wedstrijd, de release van de app Ketnet Dub om leren lezen leuker te maken, een geweldig filmpje van studenten lerarenopleiding, originele tentoonstellingen, geslaagde klasgesprekken, meer dan 3000 inzendingen voor het online bibspel … Enzovoort enzovoort!

Teveel om op te sommen dus. Wie ons volgt op Facebook (doen!), kan nog veel meer foto’s en verslagen zien. Als je op Facebook kijkt naar de berichten van bezoekers krijg je een goed beeld van wat er in heel Vlaanderen en Brussel de afgelopen maand is gebeurd.

Aan iedereen – écht iedereen – die een klein of groot steentje bijdroeg aan deze succesvolle maand: we kunnen jullie niet genoeg bedanken!