Foto: David Kregonow

In het kader van de tentoonstelling Déboires de l’âme organiseren we op zondag 7 mei, om 11u, een gesprek tussen fotograaf Dirk Braeckman en Frank Maes, de artistieke directeur van Emergent, het centrum voor actuele kunst in Veurne. Het is een unieke gelegenheid om de persoon en het werk van Dirk Braeckman beter te leren kennen.

Dirk Braeckman (°1958) is een van onze vooraanstaande Belgische fotografen. Sinds het begin van de jaren 1980 heeft hij een fascinerend oeuvre ontwikkeld. Zijn foto’s staan ver af van de documentaire fotografie en hebben een bijna abstracte dimensie gekregen. Momenteel stelt hij ook tentoon in het FRAC Auvergne te Clermont-Ferrand (FR). Zie www.dirkbraeckman.be

Frank Maes (°1972) is kunsthistoricus, voormalig senior curator van SMAK te Gent en was ook lesgever aan de Gentse School of Arts en aan het Brusselse LUCA. Momenteel is hij artistiek directeur van de Emergent in Veurne. Aan de Universiteit van Ulster werkt hij aan een doctoraat over de Canadese beeldhouwkunstenaar Royden Rabinowitch.

Iedereen welkom. Deelname in de kosten: 5 €.

(De aanwezigen op het gesprek met Dirk Braeckman krijgen op 7 mei een gratis toegang tot de Braeckman-tentoonstelling)

Gelieve je komst vooraf te melden: verhaerenmuseum@skynet.be

 

Verhaerenstr. 71

B-2890 Sint-Amands

Tel. 052/33 08 05

verhaerenmuseum@skynet.be 

www.emileverhaeren.be