Binnenkort kan je genieten van een staycation van formaat in Oeselgem, bij ‘Dinner with the Queen’. Van 1 juli tot en met 31 augustus organiseren eventplanner Gilles De Backer van UTOPIA Events en topchef Lieven Loots van ’t Aards paradijs voor de derde keer een belevingsevent waar gastronomie en natuureducatie hand in hand gaan. 

Tête-à-tête met the Queen 
‘Dinner with the Queen’ vindt plaats in de kleurrijke biopluktuin ‘Purfruit’. Een unieke setting op een eiland tussen twee Leie’s, het vers fruit van de plukweide en een bloemenweide. Bij ontvangst krijgen de gasten een cocktail op basis van gin en honing waarna ze de bloemen- en plukweide verkennen. Onder leiding van boer Bart krijgen de gasten een inkijk in de weelderige fruitbomen en  sprookjesachtige bloementapijten en hun geschiedenis. Daarna is het tijd om de koningin te ontmoeten, imker Ronny laat de gasten kennis maken met de bijen en geeft een woordje uitleg over de ‘Queen’ haar bijdrage aan de biodiversiteit.

Geplukte hapjes 
Na de uitleg over The Queen is het tijd voor enkele hapjes met lokaal geplukte ingrediënten, gevolgd door het menu van topchef Lieten Loots. In een unieke sailcloth tent van 220m2 kan u genieten van de rustieke sfeer en bent u getuige van een unieke zonsondergang. Voor de tweede keer op rij vindt het evenement plaats in deze uitzonderlijke tijd. Uiteraard nemen de organisatoren alle voorzorgsmaatregelen in rekening. In de grote tent is genoeg plaats om gasten in hun bubbel te ontvangen. De organisatoren mochten in 2020, 900 gasten ontvangen in de aangepaste coronaveilige setting.

Ontwaken tussen de bloemetjes 
Na de twee vorige edities zullen er dit jaar opnieuw enkele nieuwigheden zijn. Zo kan u bij de reservatie aangeven of u kiest voor de aangepaste wijnen of voor aangepaste bieren bij het menu. Bij de vorige editie konden maximum 10 gasten hun avond uitbreiden met een nacht in het ‘B and bee’-hotel, dit jaar wordt die beleving nog exclusiever. Elke avond is er plaats voor een koppel voor een nacht in de luxe TORTIGA Glamping cabin waar u ontwaakt met zicht op de weelderige bloemenweide – die in samenwerking met DCM werd ingezaaid.
Om de C02-uitstoot van het evenement te compenseren, gingen de organisatoren een samenwerking aan met Go Forest. Per aanwezige bezoeker planten ze één bij-vriendelijke boom. Zo werden dankzij de vorige editie 850 bij-vriendelijke bomen geplant in Peru. Die zijn goed voor de compensatie van 34 ton CO2.

Voor meer info en reservaties www.dinnerwiththequeen.be.

Tekst: Julie Gedopt

Foto’s: www.ambiance.be