Liefhebbers van de woordkunst kijken vast al uit naar het einde van deze maand. Op 31 januari gaat de jaarlijkse Poëzieweek in Vlaanderen en Nederland van start met de Gedichtendag. De SenNet-mailgroep Hand in hand heeft naar jaarlijkse traditie weer een poëziewedstrijd in petto voor alle creatievelingen! Heb jij ook een vlotte pen? Waag je kans en verbaas iedereen met je dichtkunst!

Schrijf je graag? Dan is de mailgroep Hand in hand iets voor jou! De leden genieten van elkaars verhalen en gedichten, ze reageren op elkaars werk, stimuleren en enthousiasmeren elkaar. Hand in hand in een gezellige schrijversgroep. Schrijf je het liefste anoniem? Geen probleem, kies voor een schuilnaam in plaats van je echte naam.

Je hoeft je niet aan een welbepaald thema te houden. Laat je fantasie de vrije loop en schrijf over wat jou het beste ligt. Door de themakeuze helemaal vrij te laten, hoef je je niet te haasten om nog snel een werkje in te sturen voor een bepaalde deadline en kan je rustig werken aan je verhaal.
Poëzie, associatieve teksten, uit het leven gegrepen korte of lange verhalen, het kan en mag allemaal. De klemtoon ligt op creatief schrijven. We vinden creativiteit en inhoud belangrijker dan grammatica en een schrijffoutje kunnen we door de vingers zien. Aarzel dus niet om je teksten in te sturen! Wie graag schrijft, heeft sowieso enige bedrevenheid in taal. In de mailgroep is er plaats voor iedereen die graag schrijft. Wil je graag dagelijks een korte bijdrage schrijven over wat je bezighoudt, dan is dat prima. Wil je graag je gevoelens uitdrukken in een mooi stukje proza of een ontroerend gedicht en daar je tijd voor nemen, dat is geen probleem. Lees je liever meer dan dat je zelf instuurt, ook oké.
Laat je gedachten heen en weer huppelen en bedenk waar je graag eens dieper op ingaat. Eens je aan het schrijven bent, kan je versteld staan van de woorden die uit je pen (of je toetsenbord) vloeien. Je bouwt een verhaal op, je experimenteert, schrapt, begint weer helemaal opnieuw, of bent gewoon niet te stoppen. Geniet van het proces en schrijf vooral voor jezelf. Verdiep je in de schoonheid (of net de horror) van de dagelijkse gebeurtenissen, geef jouw kijk op een bepaald probleem of standpunt, mijmer over je dromen … en ga op zoek naar mooie woorden die erbij passen.

Mentor Maridy, administrator Edina en de andere leden verwelkomen je graag! Heb je graag nog wat meer informatie? Stuur dan een mailtje naar maridy@seniorennet.be.
Schrijf je gedichten en wil je graag meespelen met de wedstrijd van de mailgroep? Word dan lid van de mailgroep Hand in hand, al is het alleen maar voor de Poëzieweek. Daar krijg je alle info over de wedstrijd te lezen.
Een onafhankelijke jury van dichters en schrijvers die hun sporen ruim verdiend hebben in de literaire wereld, beoordelen alle werken en bekronen de winnaar. Na afloop van de wedstrijd worden de drie beste werken gepubliceerd in SenNet Magazine, zodat alle andere bezoekers van SeniorenNet kunnen meegenieten. Eeuwige roem voor jouw meesterwerk!
Foto: www.seniorennet.be