Deze winter zal men van november tot maart iedere vrije dag en elke zaterdag en zondag op Lakeside Paradise terecht kunnen om te curlen en om te ijsschaatsen. Daarbuiten zullen ook groepen, scholen, bedrijven, verenigingen… op afspraak kunnen reserveren om alles exclusief af te huren. Op het terras komen 2 tien meter lange curlingbanen met diverse spelmogelijkheden, en een synthetische schaatsbaan van 9 op 15 m. De schaatsbaan zal bovendien dankzij het plaatsen van 2 doelen diverse ijshockeymogelijkheden bieden. Voor de allerkleinsten komen er  leuke  glijdende “hulpstukjes” om het schaatsen aan te leren. Alle materiaal zoals de schaatsen zelf, ijshockeysticks, puk…zullen ter plaatse beschikbaar zijn.
 
Ecologisch verantwoord
Het ganse gebeuren is bovendien uiterst milieuvriendelijk en CO2 neutraal. De banen zelf worden vervaardigd uit 100% recycleerbaar kunststof, en er zijn ecologisch gezien geen elektriciteits- noch energiekosten. Ook het gebruik van water wordt tot een minimum herleid: alleen wanneer de baan even geschrobd moet worden. Het synthetische “ijs” heeft bovendien een glijfactor van 98 % ! ten opzichte van echt ijs en wat nog belangrijker is: deze glijfactor wordt altijd behouden, wat bij echt ijs na enkele uren gebruik niet het geval is. Dankzij de unieke moleculaire structuur van de panelen worden de  schaafsels tot een minimum herleid en blijft de baan ook na intensief schaatsen mooi glad en wit. Een goede kwaliteit en ijsbeleving blijven dus gegarandeerd ongeacht tijdstip van gebruik, terwijl de buitentemperatuur uiteraard geen enkele rol speelt, ook regenweer heeft geen invloed.
 
Curling
Curling is een beetje het verlengde van petanque in de zomer, maar dan de even gezellige winterversie. Met 4 personen per  baan kunnen heel wat spannende varianten afgewerkt worden. Het zogenaamde “eisstock” schieten binnen de rechthoek en de “latlle” game met puntensysteem waarbij de ijsstok een poortje aanraakt staan alvast op het programma. Het laatste gelijkt dan een beetje meer op bowling. Bedoeling is dat de curlingbaan per uur kan gereserveerd worden, en dat er ook competities kunnen plaatsvinden.
 
Synthetische schaatsbaan.
De schaatsbaan zal plaats bieden aan maximaal 25 schaatsers per uur en het is uiteraard de jeugd en de beginnende schaatsers die zich volledig zullen kunnen uitleven. Jonge kinderen die in onze contreien nog nooit natuurijs van dichtbij gezien hebben kunnen naar hartenlust veilig komen glijden, waarbij ze na een valpartij ook helemaal niet nat worden en de kunststof ook zachter aanvoelt bij een eventuele onzachte landing. Volwassenen zullen uiteraard ook aan hun trekken komen want het materiaal dat gebruikt wordt is van topkwaliteit en werd zelfs gebruikt op de Olympische spelen van Rio ! Ook professionele ijshockeyspelers en kunstschaatsers maken gebruik van dit reeds wereldwijd beproefde systeem. De baan zal per uur te betreden zijn en er zullen periodes voorbehouden worden waarin ijshockey kan gespeeld worden met gebruiksvriendelijke puks.
 
Winters genieten
Naast de wakeboardbaan die eveneens als bijna enige in Europa de ganse winter openblijft, betekent dit alvast een extra troef om gedurende de wintermaanden naar Knokke-Heist af te zakken. Op dezelfde locatie kunnen families straks genieten van een zwembeurt op Sportoase, en een schaatsbeurt op Lakeside Paradise ! Combineer je dit met een gezonde strandwandeling en een pannenkoek, dan kan de dag niet meer stuk !
 
Lakeside Paradise, Duinenwater 41, 8300 Knokke-Heist
Elke dag geopende tem de herfstvakantie, vanaf dan weekends en vrije dagen
info@lakesideparadise.be – 050/606035

Foto: www.lakesideparadise.be