De nieuwe Deus Ex Machina komt deze maand uit! Tien jaar na het overlijden van de cultdichter Marcel van Maele bogen onze redactrices Sylvie Marie en Anneleen van Offel zich over zijn nalatenschap. Conclusie: Marcel van Maele leeft nog steeds, misschien zelfs meer dan ooit!

Om dat te vieren wordt op 12 april – in van Maeles verjaardagsweek – vanaf 20u in galerie De Zwarte Panter uit het werk van van Maele en de bijdragen in DEM168 voorgelezen. Geloof ons, we doen dat in vlammende van Maelestijl.
En, heel belangrijk: we stellen ook PAMFLET 1 voor, de heruitgave van Marcels bundel uit 1960.
Wie blijft napraten doet dat op de plaatjes van Bert Lezy. Kortom, u bent erbij of u bent erbij.

Over de erfenis van Marcel van Maele getuigen onder anderen Lucienne Stassaert, Kila van der Starre, Roel Richelieu Van Londersele en Patrick Conrad. Naadloos sluit daar het dossier ‘Poëzie in de openbare ruimte’ op aan waarvoor Stan Lafleur, Maud Vanhauwaert, Astrid Haerens en Jan Ducheyne in hun pen kropen. Meer dan andere nummers is in deze DEM ruimte voor beeld. Vincent van Meenen, Renaat Ramon en Bert Lezy (die ook de banner van deze mail ontwierp) maakten nieuw werk ter ere van Marcel van Maele.

Www.deusexmachina.be