Als afsluiter en hoogtepunt van 6 weken beweegfilmpjes met Zeger Van Noten, lanceren het district Deurne en Zeger, in samenwerking met het Provinciaal Domein Rivierenhof, vandaag de nieuwe interactieve beweegwandeling ‘Wandel je fit met Zeger’.
 
De afgelopen weken werkten het district Deurne en Zeger samen om zoveel mogelijk inwoners in beweging te krijgen of houden, met ludieke filmpjes vol verrassende beweegtips op de districtskanalen. 
 
Afwisselende opdrachten
De laatste post verschijnt vandaag. Daarin stellen beide partners, in samenwerking met het Provinciaal Domein Rivierenhof, nu een nieuwe wandeling in het thema voor, die de mooiste en meest verrassende plekjes van het Rivierenhof en Park Groot Schijn verbindt. Deurnenaar Zeger neemt iedereen als coach mee ‘door zijn eigen achtertuin’ en geeft onderweg meerdere beweegopdrachten en aanmoedigingen. De wandeling is 6,5 kilometer lang en bevat 6 opdrachten: bruglopen, steppen, pompen, oefening erop/erover, boomstamlopen en een work-out op het skateterrein. Er is aan ieder spiertje gedacht. De wandeling combineert geluids- en videofragmenten om de wandelaar extra te motiveren.  
 
Districtsschepen voor sport Elke Brydenbach kijkt alvast uit naar de nieuwe wandeling: “De filmpjes met Zeger als beweegcoach waren een absoluut succes! Dat bleek uit de vele positieve reacties. Uiteraard stopt het verhaal hier niet. We willen de Deurnenaar blijven motiveren om te bewegen! Voor jong én iets minder jong hebben we een prachtige interactieve wandeling uitgewerkt waarin Zeger je meeneemt naar verassende plekjes in het Rivierenhof en Park Groot Schijn. Je kan genieten van een rustige wandeling doorheen het prachtige groen of  je wandeling net een extra dimensie geven en voluit gaan voor de beweegopdrachten. Voor ieder wat wils. Ik kan alleen maar beamen dat het meer dan de moeite loont om deze wandeling met heel het gezin uit te proberen en dat Zeger de perfecte beweegcoach is. Ik wil Zeger extra bedanken omdat hij ons de afgelopen periode met veel enthousiasme en op een ludieke manier heeft meegenomen in dit sportief avontuur.”
 
Heel wat wandelingen beschikbaar
Het district Deurne heeft een rijke traditie in het uitwerken van interactieve wandelingen in verschillende thema’s. Al deze tochten zijn te vinden via het platform izi.travel. Ze kunnen daar gedownload of online gevolgd worden op de smartphone of tablet. Ertbrugge ontdekken, graffiti spotten in Kronenburg, de wereld van de volkstuinders induiken, … het kan allemaal. Er is voor ieder wat wils. Met deze wandelingen wil het district mensen extra motiveren om te blijven bewegen én om alle hoekjes van het district te ontdekken en te beleven, wat zeker ook geldt voor ‘Wandel je fit met Zeger’.
 
Het is wel noodzakelijk dat deelnemers tijdens de wandelingen rekening blijven houden met de geldende veiligheidsvoorschriften in het kader van de coronamaatregelen: het bewaren van een afstand van 1,5 meter, het vermijden van drukke momenten, het gebruik van hand- en ontsmettende gels, … Bewegen is belangrijk, maar moet te allen tijde op een veilige en leuke manier gebeuren.
 
De wandelingen blijven permanent (ook na de coronacrisis) online staan.