Raclette- en fonduekazen doen het goed bij Delhaize, met een volumestijging van 10% sinds het nieuwe schooljaar in vergelijking met 2019. De huidige pandemie heeft daar zeker mee te maken waarbij klanten op zoek gaan naar leuke en gezellige tafelmomenten. Raclette en fondue lenen zich daar perfect toe. De supermarktketen biedt in totaal 20 verschillende producten aan met verschillende smaken. Samen met het kaassassortiment kiezen klanten ook gretig voor charcuterie.

Herfst en winter, de seizoenen van de smeltkaas

Elk jaar stijgt de verkoop van de verschillende raclette- en fonduekazen bij Delhaize opnieuw  zodra het buiten kouder en vroeger donker begint te worden. Sinds het begin van het nieuwe schooljaar is de verkoop van producten voor raclette of fondue (kaas en charcuterie) toegenomen. Tussen 2019 en 2020 heeft Delhaize een volumestijging van 10% opgemerkt. De verschillende lockdowns zijn verantwoordelijk voor een groot deel van deze stijgingen in 2020. Hoewel raclette en fondue steeds populairder worden, heeft de wereldwijde pandemie de verkoop van deze producten nog een duwtje in de rug gegeven, want de consument wil zichzelf op een eenvoudige en gemakkelijke manier verwennen.

De meest populaire producten bij Delhaize zijn de kazen van het huismerk. Voor raclette breken de natuurkazen van het merk alle verkooprecords. Raclettekazen met daslook zijn ook erg populair. Voor mensen met een lactose-intolerantie of een moeilijke spijsvertering biedt Delhaize lactosevrije kazen van het merk Diléa aan.
Voor fondue biedt Delhaize “fondue swiss”-pakketten aan met emmental AOC en gruyère AOP. Terwijl de kaas die bij raclette gebruikt wordt dezelfde naam heeft, wordt kaasfondue gegeten met verschillende kazen naargelang de regio en het land (Beaufort, Gruyère, Vacherin, Emmental…).

Oorspronkelijk gaat het bij raclette over kaas, aardappelen en gekruide groenten. Ook charcuterie is al jaren een essentieel element van dit wintergerecht. Bij Delhaize vindt de consument in totaal 500 soorten producten in het charcuterie-assortiment. De meest populaire raclette- en fondueproducten voor de consument zijn Bündnerfleisch, speck (Italiaanse ham), bresaola, rosette, coppa, spek en Ardeense ham.

Foto: www.delhaize.be