Hoe brengt het verlies van rijkdom een familie De Wangs vs. de wereld dichter bij elkaar? Het boek biedt een verfrissende blik op de Amerikaanse droom in de naweeën van de crisis, immigratie en identiteit, en liefde. Een energieke en uiterst actuele roman in tijden van Trump.
Charles Wang is kwaad op Amerika. Als immigrant en stronteigenwijze zakenman met een klein hartje heeft hij een zeer succesvol cosmetica-imperium opgebouwd. Maar door de crisis is hij opeens alles kwijt. Wat volgt is een hectische road trip met zijn zoon, zijn jongste dochter en zijn tweede vrouw Barbra. Ze rijden van Bel Air naar upstate New York waar zijn oudste dochter woont. Charles moet kiezen tussen de oude en de nieuwe wereld, tussen alles achterlaten en zijn droom om opnieuw te beginnen in China. Als hij daar het land van zijn voorouders terug kan claimen komt alles goed, denkt hij.
De Wangs vs. de wereld laat met humor en doortastendheid de menselijke natuur in al haar facetten zien. Het werd uitgeroepen tot een van de beste debuutromans van het jaar en stond meteen op allerlei must-read-lijstjes.
Jade Chang schreef als journalist en redacteur over kunst en  cultuur voor o.a. BBC, Metropolis Magazine, Los Angeles Time Magazine en Glamour. De vertaalrechten van De Wangs vs. de wereld zijn aan meer dan 10 landen verkocht.
Softcover; 416 pagina’s.

Auteur: Jade Chang
Titel: De Wangs vs de wereld
Uitgeverij: A.W. Bruna
ISBN: 978 90 5672 562 4
Thema: roman
Prijs: € 21,99