In het tweede deel in De Metro-reeks aanvaardt Esther Degroot een tijdelijke baan als receptioniste van een fertiliteitskliniek in een Spaans gehucht waar nooit iets gebeurt. Behalve dan de moord op Aaron Hofman, twee jaar geleden, waar Kingston Diallo voor veroordeeld werd. Kingstons moeder – collega van Esther – blijft zijn onschuld uitschreeuwen. Tot Esthers onbehagen begint ook bij haar het gevoel te groeien dat hier wellicht meer aan de hand is en dat als ze het bij het rechte eind heeft, ook haar leven in gevaar is.

Interactieve detective
Het boek is opnieuw een samenwerking met het Belgische bedrijf Crimibox. Crimibox ontwikkelt interactieve spellen waarbij je (digitaal of per post) een politiedossier en bewijsstukken ontvangt van een levensechte nog op te lossen moordzaak. Bij De wachtkamer krijg je d.m.v. een QR-code toegang tot het anonieme genootschap van De Metro. Via een chatbot, videomateriaal, social media, databank etc kun je dan zelf actief deelnemen aan het oplossen van de zaak. Het boek is ook los te lezen en goed te volgen.

Over de auteur
Benedicte C. Claus (1975) studeerde Rechten en Criminologie. Ze maakte carrière in de advocatuur, bij justitie en in het bankwezen. Toch kon ze de lokroep van haar grote liefde, het geschreven woord, niet weerstaan.

Titel: De wachtkamer

Auteur: Benedicte C. Claus

Uitgeverij: Kosmos Uitgevers

ISBN: 9789043926584

Thema: Fictie

Prijs: € 22,99