In de schaduw van de Antwerpse Kathedraal, één van de mooiste plekjes van Antwerpen, kom je via de Grote Markt, de Hoogstraat en De Vlaaikesgang in de meest pittoreske straat van Antwerpen de Pelgrimstraat, een straat vol met bistro’s en restaurants. Dit is een plaats met het mooiste uitzicht van de Antwerpse Kathedraal. In de jaren 1960/1970 was het daar al een hele uitgangsbuurt waar ook café Sint Mathijs op volle toeren draaide. Sinds 1986 kwam daar een verandering in en werd deze cafe omgetoverd tot een Spaanse Tapabar die Spaanse hapjes de TAPAS introduceerde. Maar daar bleef het niet bij, het groeide uit tot een waardig Spaans restaurant waar je nu behalve Tapas ook volledig en uitgebreid 3 verschillende Spaans tapas-menu’s kan krijgen, “De La Jefa”, “Pescadores” en “Carnivores”. Een specialiteit naast de Tapas is dan ook de met liefde en toewijding gemaakte Paella dit naar eigen recept, die even populair is als hun Tapatafels.

Alle gerechten worden bereid met verse ingrediënten uit de nationale oorsprong Spanje en worden nadat u uw bestelling hebt gedaan vers in de open keuken klaargemaakt. De geuren van het Spaanse eten laat u honger en veel goesting krijgen en samen met de Spaanse huisinrichting verplaatsten ze u in een oogwenk naar het zonnige Spanje.

Naast het eten is er ook een uitgebreide wijnkaart met een keuze van wel 80 verschillende wijnen. De beste wijnen die geselecteerd zijn uitgekozen op prijs en kwaliteit, ze komen stuk voor stuk rechtstreeks uit Spanje onder deze wijnen zijn er dan ook een 20tal die je per glas kan bestellen.

In het restaurant is ook een professionele bar ingericht waar buiten de gewone dranken je een specialisatie van Cocktails kan vinden. Deze worden gemaakt met verse producten en eigen gemaakte siropen/infusies. Al de Cocktails worden dan ook samengesteld met de beste spirits die op de markt te verkrijgen zijn. Uiteraard is er ook de echte Spaanse Sangria rood/wit te verkrijgen, hij is gemaakt naar het befaamde Sangria-recept dat al meer dan 30 jaar een goed bewaard geheim is gebleven van de familie.

Na al dat eten en drinken is het dan tijd voor de originele POSTRES (desserten) waaronder de sublieme Crema Catalan. Lekker zijn dan de dessert wijnen, met als aanrader La Cilla – Barbadillo. Het hoogtepunt om afscheid te kunnen nemen in de echte Spaanse sfeer heeft men buiten verschillende sterke koffie’s, de echte originele, en dit moet je zeker geproefd hebben, de CARAJILLO en met deze afsluiter kan u voldaan eindigen van een geslaagde Spaanse avond in Antwerpen bij de eerste en de beste Tapabar van ‘t stad.

Je kan op voorhand reserveren hier er zijn ook groepsreservaties. Op de website kan je de menu en specials vinden om gemakkelijk een keuze te maken. Heb je nog meer vragen aarzel dan niet en neem contact op via de contactpagina.

Kom zeker eens langs en laat je overtuigen door De Beste Tapas van Antwerpen.

Pelgrimstraat 21
2000 Antwerpen
Tel: 03/2340122

http://www.tapa-bar.be

info@tapabar.be

Openingsuren:

Ma    Gesloten
Di.     Gesloten
Wo.   Vanaf 18u tot 22u
Do.    Vanaf 18u tot 22u
Vrij.   Vanaf 18u tot 22u
Za.      Vanaf 15u tot 23u
Zo.      Vanaf 15u tot 22u