Zondag 26 mei 2024 was het de première van “De Schlagerij “, een Backstage Productie in Theater Elckerlyc te Antwerpen. De Pers was talrijk aanwezig en veel BV’s waren uitgenodigd op de rode loper. “De Schlagerij “, is een komedie van Dirk Van Vooren en Manu Jacobs, een hilarisch stuk dat in de smaak viel bij het publiek, wat resulteerde tot een staande ovatie voor de cast.

Backstage heeft voor een geweldige cast gezorgd voor deze productie met de acteurs Dirk Van Vooren, Evelien Van Hamme, Ianthe Tavernier, Maarten Bosmans en Patrick Onzia ze brachten een komedie op de planken die het publiek van begin tot eind in hun greep hield. De acteurs, meesters in timing en expressie, wisten met hun grappige dialogen en geestige situaties een aanhoudende stroom van lachsalvo’s te creëren. Het verhaal bereikte een verrassende climax die niemand zag aankomen. Net toen het leek alsof alle komische verwikkelingen hun hoogtepunt en einde hadden bereikt, onthulde het plot een onverwachte wending die het publiek liet verbazen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Verhaal:
Wanneer een Vlaamse slager een affaire heeft met een Nederlandse schlagerzangeres, heeft hij heel wat te verbergen voor zowel zijn vrouw als zijn klanten. Maar wanneer de zangeres plotseling bij hem op de stoep staat, zit hij flink in de puree. Hij schakelt de hulp in van zijn trouwe huurder die bij hen woont om een ingewikkeld web van leugens te spinnen. Al snel stapelen de misverstanden zich op, en de slagersvrouw is vastbesloten haar ontrouwe echtgenoot te grazen te nemen… De hamvraag is dus hoe de slager en zijn huurder zich uit deze situatie gaan redden! Een deuren komedie die iedereen versteld zal doen staan een hoogstaand amusement voor iedereen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iedereen personage is top en brengt het beste over in deze komedie. Alhoewel er mag gezegd worden dat het optreden van Maarten Bosmans  je gelooft het misschien niet maar hij speelt niet één rol maar wel zeven uiteenlopende figuren, een politie inspecteur, de postbode pakjesbezorger, Bo de poetsman, de slechterik, de inspecteur van Fluvius en een klant van de slagerij in dit verhaal, hij zet al deze verschillende tiepjes neer die soms zo snel achtereen volgen dat jij je gaat afvragen of hij soms een tweelingbroer heeft om zo snel van personage te veranderen.  Je krijgt wel het gevoel dat er geen vijf acteurs meer op het podium staan maar dat er wel een dubbele cast is dan vermeld. Een extra bravootje voor het optreden van Maarten Bosmans is dan zeker niet te veel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cast: Dirk Van Vooren, Evelien Van Hamme, Ianthe Tavernier, Maarten Bosmans en Patrick Onzia.

Regie: Manu Jacobs

Tekst: Dirk Van Vooren en Manu Jacobs

Productie: Backstage Producties

– Vlaamse slager | Patrick Onzia
– Slagersvrouw | Evelien Van Hamme
– Schlagerzangeres | Ianthe Tavernier
– Buurman | Dirk Van Vooren
– Politie-inspecteur e.a. | Maarten Bosmans

‘De Schlagerij’ is tot 16 juni te zien in Theater Elckerlyc. – Frankrijklei 85-87 – Antwerpen

Tickets en informatie:
https://www.backstage-producties.be/programma/de-schlagerij-lachen-gieren-smullen