‘In het vampierenfeest bepaal jij je eigen unieke pad doorheen het verhaal’ 


De Proefkonijnen maakt familievoorstellingen waarbij het publiek rondloopt op een unieke locatie en op sleeptouw wordt genomen doorheen een wonderbaarlijke wereld. Voor hun nieuwe voorstelling halen de makers de mosterd in Londen met een concept dat in België nooit eerder gedaan is.


Eerder dit jaar kon je bij het theatergezelschap rondlopen in Raptorville waar je oog in oog kwam te staan met een levensechte velociraptor. Maar in de herfstvakantie gaan ze voor het Vampierenfeest nog een stapje verder.

Tijdens het twee uur durend spektakel loopt het publiek rond in het kasteel van Graaf Pirvam. Daar is een feest aan de gang dat slechts één keer om de dertig jaar georganiseerd wordt. Als publiek heb je de keuze of je wil opgaan in het feestgedruis of dat je naar de achterkamertjes trekt om onderdeel te worden van van een weerzinwekkend wereld vol onvoltooide geheimen en bloeddorstige verlangens.

Zo ontrafel jij misschien wel het mysterie rond Graaf Privam en zijn geliefde of ga je op zoek naar het levenselixir van dokter Chaim De Lafayette of volg je een dansles bij barones Pietronella Van Polotsk.

Maar wat dit concept uniek maakt, is dat toeschouwers doorheen de voorstelling zelf hun pad bepalen. Bedenker Randall Van Duytekom: “We zijn al enkele jaren aan het experimenteren met deze vorm van theater. Wij theatermakers willen altijd de controle houden over hoe een verhaal zich ontwikkelt. Maar dit voorjaar zag ik in Londen enkele voorstellingen waarbij het publiek zelf beslist welke acties het onderneemt.”Zo kan je er in Het Vampierenfeest voor kiezen om het geheel te bewonderen vanuit de foodcorner terwijl je een bijpassende maaltijd nuttigt. Welke keuze je ook maakt, iedere toeschouwer beleeft de voorstelling op een eigen unieke manier.

Vergeet vooral je vampieren-outfit niet, als je kans wil maken op de prijs van ‘meest bloeddorstige vampier van het feest.’

De voorstelling speelt slechts 4 dagen, meerdere keren per dag op 29, 30, 31 oktober en 1 november in een pop-up locatie in Fort 5, Edegem.

Het Vampierenfeest

Spel: Elias Bosmans, Johan De Paepe, Jolijn Antonissen, Emelien Raats, Randall Van Duytekom, Ken Verdoodt, Sophie Janssens en Pieter Klinck
Tekst & regie: Randall Van Duytekom

29, 30, 31 okt & 1 nov. Afwisselend 11u, 15u & 18u30.


12,5 / 17,5 euro
Pop up Theater Fort 5, Rogier van der Weydenstraat, Edegem

Tickets en info: www.deproefkonijnen.be