Vanaf vandaag (vrijdag 29 mei 2020), Wielercafé De Musette, Hoek 129, Boom (ter hoogte van fietsknooppunt 26)

Wielercafé De Musette houdt wegens de Corona maatregelen de deuren nog even gesloten, maar vanaf vandaag kan je er wel terecht voor een heerlijk take-away artisanaal ijsje. Het wielercafé van het provinciaal Recreatiedomein De Schorre gaat daarvoor in zee met ijssalon ‘Just Scoop’ uit Schelle.  Meer info op www.develodroom.be.  
 
De Musette is gelegen naast het fietsmuseum De Velodroom aan de Rupeldijk. Beide locaties sloten de deuren door de Corona maatregelen, maar nu kunnen ze de fietsers en wandelaars aan de dijk toch verwennen met iets lekkers. Door de samenwerking met ijssalon ‘Just Scoop’ uit Schelle kunnen de bezoekers genieten van een echt streekproduct in verschillende smaken: van vanille en chocolade tot suikerspin en ferrero rocher!
Weet je trouwens waarom het bananenijs van Scoop geen gele kleur heeft? Dit komt omdat ze gebruik maken van verse bananen. Hierdoor krijgt het een ijs een beige/grijze kleur. Elke keer als het ijs in contact komt met lucht rijpt het ook door. Zoals een banaan wordt de kleur van het ijs donkerder en de smaak rijper.
 
Veiligheid eerst, smullen komt later
 
Om dit allemaal zo veilig mogelijk te laten verlopen hebben we de nodige signalisatie aangebracht en vragen we onze klanten om zich aan enkele regels te houden: 1,5 meter afstand houden van mekaar, maximum met 2 personen van hetzelfde gezin aanschuiven en meteen doorwandelen na de aankoop van je ijsje. Ook vragen we zoveel mogelijk contactloos of met gepast geld te betalen en voorzien we ontsmettende handgel voor de bezoekers.
 
Het take-away ijssalon van De Musette is geopend van vrijdag tot en met zondag tussen 13.30 uur en 18 uur.

Foto: Artisanaal ijsje – Copyright: Just Scoop / www.provincieantwerpen.be