Van 14 tot en met 29 april gaan in Leuven alle tapkranen weer open tijdens de Leuven Bierweekends. Tijdens drie opeenvolgende weekends geniet je van bierfestivals en bierworkshops, van verrassende proeverijen en boeiende brouwerijbezoeken. Innovatie en traditie. Biergeschiedenis en foodpairing.

Hoogtepunten zijn twee bierfestivals: De aftrap wordt gegeven door de vierde editie van het Leuven Innovation Beer Festival op 14 en 15 april. Ambachtelijke brouwerijen van over de hele wereld presenteren in Leuven hun innovatieve bieren.
Afgesloten wordt met het intussen alom bekende Zythos Bierfestival. Het grootse bierproeffestival van Belgische bieren in Europa gaat door op 28 en 29 april.

Nieuw dit jaar is Food & Hops in het weekend van 21 en 22 april, een event op het kruispunt van bier en gastronomie. Vijf Leuvense topchefs werken een goddelijk gerecht uit op maat van een specifiek bier. Of kom proeven van een crafbier in combinatie met een selectie uit het enorme aanbod kazen geserveerd door ’s lands beste kaasaffineurs Elsen en Van Tricht.
Gedurende het hele weekend kan je ook een aantal workshops volgen.

Verwacht je aan heel wat meer activiteiten tijdens de Leuven Bierweekends: Bierwandelingen, brouwerijbezoeken, biergolf, workshops…

Uiteraard kan je tijdens de bierweekends in Leuven ook lekker eten – gerechten op basis van bier of geserveerd met bijpassende biertjes- en lekker blijven slapen in een hotel of B&B.

Foto’s & video: www.leuvenbierweekends.be