De Leeswereld is een leeskring in de bibliotheek voor anderstaligen die gevorderd zijn in het Nederlands. Zij lezen Nederlandstalige boeken en teksten en gaan erover met elkaar in gesprek. Lezen in het Nederlands is zeer belangrijk om de taal nog beter onder de knie te krijgen. Zo vergroten anderstaligen hun woordenschat en leren ze nieuwe begrippen of uitdrukkingen. Mensen kunnen kiezen tussen twee groepen: een op dinsdagvoormiddag (nieuw!) en een op donderdagnamiddag onder leiding van de enthousiaste en bekwame begeleiders Elke en Rocio. Doordat ‘De Leeswereld’ samenkomt in de bibliotheek maken de deelnemers ook kennis met het aanbod en de werking van de bibliotheek.
In september is het zover en gaat De Leeswereld opnieuw van start. Anderstalige kandidaten moeten zich wel inschrijven. Bij de inschrijving maken ze een keuze tussen de voor- of namiddaggroep. De groepen starten op dinsdag 12 en donderdag 14 september. Inschrijven kan vanaf nu.
De Leeswereld is een samenwerking tussen Stad en OCMW Lier, Vormingplus regio Mechelen en het Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO Crescendo), met de ondersteuning van het Vlaams Fonds voor de Letteren.

Info en inschrijving

Bibliotheek Lier
Kardinaal Mercierplein 6
2500 Lier
goedele.schrijvers@lier.be
tel. 03 480 11 96