Vroege lente, Lier 1810. Michael leidt vakkundig de ververij van het katoenverwerkende bedrijf De Heyder in Lier. Tot zijn grote spijt heeft hij geen eigen zoon die hem als kleurmeester zou kunnen opvolgen. Onder zijn ververs is er wel een jongeman die in zijn ogen de juiste kwaliteiten bezit: Jan-Frederik Simoens. Maar al snel komen er over Jan-Frederik onverwachte zaken aan het licht.
Wat heeft deze jongeman te maken met de Gentse ronselaars die in duistere zaakjes grossieren? Waar blijft de aak gevuld met tonnen meekrap voor de rode verf? En o ramp, wie heeft het kleurenboek ontvreemd, een schrift waarin van oudsher geheime kleurrecepten werden genoteerd? Het wordt nog complexer als ook Michaels vader Heinrich verdwijnt en de meesterknecht van de wevers, een geheimzinnig koffertje in bewaring krijgt.
“Vlot geschreven tijdsbeeld van de stad Lier in de vroege 19de eeuw. Als stadsgids beschrijft tot in detail de ambachten, en vooral de kleurmakers wevers en ververs, die in strijd zijn met ronselaars uit Gent. De rode draad is een liefdesverhaal als in de goede oude tijd. Als je als lezer meer wil weten wat de arbeiders toen te verduren kregen, is dit dé ideale roman.”
Lydia Verbeeck verdiende haar sporen met een aantal historische thrillers die zich afspeelden in het begijnhof van Lier, waar ze sinds 2007 stadsgids is. Na een reeks hedendaagse misdaadromans te hebben geschreven, keerde ze in 2015 terug naar haar roots: de spannende, historische roman.
Lydia Verbeeck, voert ons mee naar het Lier van het begin van de 19de eeuw. Je ruikt de stank van de verfkuipen, je hoort het geratel van de weefmachines, je proeft de armoe in de broodtrommels. De kleurendief biedt een leesfestijn voor alle zintuigen, een spannende pageturner in een historische setting.
Softcover; 382 pagina’s.

Auteur: Lydia Verbeeck
Titel: De kleurendief
Uitgeverij: Davidsfonds
ISBN: 978 90 5908 818 4
Thema: historische roman; Lier
Prijs: € 24,99