Catalonië ligt in het noordoosten van Spanje, waar het aanschurkt tegen de Franse Pyreneeën. De natuur en cultuur in de regio kennen hun gelijke niet. In De keuken van Catalonië reist José Pizarro van het bonte Barcelona met zijn imposante Gaudí-bouwwerken naar de Romeinse en Griekse ruïnes in Girona en de afgelegen stranden aan de Costa Brava om een aantal van de populairste Catalaanse gerechten in een eigenzinnig jasje te steken.
Josés culinaire avontuur begint steevast op de markt, waar hij zijn hart ophaalt aan het verse vlees, de verse vis en de verse groenten in de kraampjes. Hij tovert er typisch Catalaanse gerechten mee op tafel, zoals de klassieke patatas bravas, een heerlijk stoofpotje van kip met langoustines en rijst met konijn. Van een snelle tortilla met wilde paddenstoelen tot winterse, langzaam gegaarde lamsschouder met asperges en zeekraal en verfijnde hazelnoot-pruimgebakjes, Josés interpretatie van de Catalaanse smaken zal je ongetwijfeld inspireren om zelf aan de slag te gaan in de keuken.
Laat je door Josés met prachtige omgevingsfoto’s geïllustreerde De keuken van Catalonië meenemen naar dit bijzonder fascinerende deel van de wereld.
JOSE PIZARRO is een gelauwerde Spaanse chef en de eigenaar van vier restaurants in Londen. In 2014 werd hij verkozen als een van de 100 españoles, een prestigieuze erkenning voor Spanjaarden die hun talent en erfgoed wereldwijd uitdragen.
Hardcover.

Auteur: José Pizarro
Titel: De keuken van Catalonië
Uitgeverij: Van Halewyck
ISBN: 978 94 6131 836 7
Thema: gastronomie
Prijs: € 24,99