Marec maakt sinds decennia cartoons over politiek en actualiteit. Zijn eerste cartoons verschenen in de Brugse Uitkrant en Wordt Vervolgd. Later werkte hij als cartoonist voor het progressieve blad Markant waar hij werd opgemerkt door Karel Anthierens, die hem in 1993 vroeg om de dagelijkse cartoons te maken voor Het Volk. Tegenwoordig is hij huiscartoonist van Het Nieuwsblad en Dag Allemaal. Op zijn palmares staan een 25-tal cartoonboeken, de eerste prijs Press cartoon Belgium 2015 en een Special Achievement Award 2013. Marec maakt ook deel uit van Cartooning for Peace, een organisatie opgericht door Plantu en Kofi Annan. Hij richtte in 2014 het collectief The Cartoonist op en startte De Loge van Marec, een galerie en cartooncafé in Brugge.

Sinds vele jaren gaat Marec met een ontwapenende tekenstijl de strijd aan met de actualiteit. Elke dag probeert hij wat lichtheid te brengen in de ondraaglijke waanzin van het bestaan. Zijn cartoons verschijnen in Het Nieuwsblad en Dag Allemaal. Originele cartoons en prints zijn verkrijgbaar in De Loge van Marec in Brugge of op aanvraag via de contactpagina.

 

2022 was mooi begonnen, want het Rijk van de Vrijheid lag als een vakantiebrochure wijd voor ons open. We wisten nog niet dat Poetin het zou annexeren. Dit jaar zong Arno ‘Je veux vivre’ en vierde de Queen haar Platinum Jubilee. Tot plots alles in de tomatensoep begon te lopen. Marec brengt elke dag wat lichtheid in het bestaan. Tijdens het selecteren van zijn beste cartoons schreef hij zijn persoonlijke gedachten neer.

2022 van Arno tot Zelenski.

Auteur – Cartoons: Marec

ISBN: 978-94-6337-209-1

Prijs:€20,00

Uitgever: Pelckmans