Waar is oe hart? Hedde een hart? Da’s de vraag die de Grungblavers stellen in één van de liedjes op hun nieuwe album. Het is natuurlijk weer een letterlijke vertaling van een evergreen (ne grungblaver dus). En deze Antwerpse versie van Bob Marleys ‘Could you be loved’ is als vanouds ook ééntje van de hand van Guillaume Van der Stighelen. Hij bracht de Grungblavers zes jaar geleden bij elkaar. De mix van karakters, talenten en vooral eigenaardigheden van Erik Goossens, Dirk Cassiers, Gène Bervoets, Ludovic Nyamabo, Paul Boogie Ambach, Jan van Looveren, Marc Fransen en Guillaume zelf bleek een gouden formule.

Na een eerste live-CD, kwam eind vorig jaar de eerste studio-plaat van de Grungblavers uit. ‘Ziel’ heette die, een CD met veelal nieuwe nummers die nog niet op het podium werden gebracht, maar die je op een rustiger moment kan beluisteren. Maar rustig zijn die Antwerpse mannen op het podium helemaal niet. Dus geven ze nu de wereld de kans om via deze nieuwe CD ‘De Pannen van ’t Dak’ de échte Grungblavers-missie te leren kennen: ambiance in de zaal… en ook daarbuiten.

Net zoals voor hun eerste studio-plaat trokken De Grungblavers ook nu weer naar de opnamestudio ‘Bobonne Records’. Daar zit het beste van twee muziekwerelden samen.

Op Moederkesdag 15 augustus spelen De Grungblavers hun nieuwe CD op het podium van het OLT. Maar nu, op donderdag 11 april, doen de Grungblavers in de namiddag een kroegentocht doorheen heel Antwerpen om hun nieuwe CD ‘De Pannen van ’t Dak’ voor te stellen aan diegenen die langskomen:

13:00 – Batavier
14:30 – The Duifkens & De Varkenspoot
16:00 – Den Engel & Den Bengel
17:30 – Octo

Daar klinken dan ongetwijfeld de Grungblaversversies van ….

Proud Mary
Could you be loved
I feel good
Faith
I’m a believer
2 filles au bord du mer
Johnny be goode
Ain’t no sunshine
Papa was a Rolling Stone
Shake your tail feather
Soul man
You’ll never walk alone
Black Betty

Foto: www.boxs.be