Een galerij van de beste spelers uit de rijke historiek van Club Brugge.
Als een van de hofleveranciers van Gouden Schoenen in de Belgische competitie heeft Club Brugge de voorbije vijftig jaar een mooi palmares bijeengesprokkeld, met doelman Fernand Boone als eerste in 1967 en Hans Vanaken als meest recente in 2018.
Dit boek brengt de Gouden Schoenen van de Club voor het eerst samen in een prachtig lees- en kijkboek. Achter deze individuele trofeeën gaan natuurlijk ook fascinerende getuigenissen en grappige anekdotes schuil.

Journalist en voetballiefhebber Olivier Wille ging op gesprek met de winnaars. Hij bundelde de mooiste verhalen van clubiconen als Jan Ceulemans, Franky Van der Elst en Timmy Simons, en hij ging op zoek naar enkele van de vedettes achter het recente Brugse succes, zoals José Izquierdo en Ruud Vormer. Het resultaat is een onmisbaar boek voor elke Club-fan.

Olivier Wille is journalist en voetballiefebber. Hij werkte tien jaar voor de nieuwsdienst van VTM, waar hij zowel reportages maakte voor Telefacts als ‘over en rond’ voetbal, van het Medilab van AC Milaan tot Michel Verschueren. Daarnaast werkte hij ook twaalf jaar als regisseur-eindredacteur voor de VRT.

Hardcover; 178 pagina’s.

Video: Lannoo