Danscoaches Frank Zegels en Laura Jottay leren o.a. Ann van den Broeck, Carry Goossens en Karin Jacobs de kneepjes van het stijldansen. 

 

De zomerkomedies van producent Het Achterland in het Fakkeltheater zijn uitgegroeid tot een authentieke Antwerpse zomertraditie. DE BALLROOMBEKER  zal vanaf 28 juni 2024 maar liefst zeven weken te zien zijn in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. Sinds deze week wordt de hoofdcast met o.a. Ann van den Broeck, Carry Goosens, Karin Jacobs en Vicky Florus klaargestoomd door danscoaches Frank Zegels en Laura Jottay van de bekende dansschool Dance One. 

Regisseur Jeroen Maes is razend enthousiast over de beroemde danscoaches: ‘Er wordt hard gewerkt aan de verschillende choreografieën die aan bod komen in deze sprankelende zomerkomedie. Alles in goeie banen geleid door Frank en Laura Zegels die hun materie voor 100% beheersen. Ze ademen ballroom, ik kon me geen betere match indenken. Hoe heerlijk is het dan ook om alles tot leven zien te komen op de dansvloer met een uiterst gemotiveerde cast, die het beste van zichzelf geeft. Ook aan de scènes van deze komedie wordt ondertussen hard gewerkt. En wat hebben we al wat afgelachen met de mix aan heerlijke types. Een shining-floor dans-komedie stond al lang op mijn verlanglijstje en deze zomer is het dan eindelijk zover. Er zal geknokt worden voor de Ballroombeker! Wie er uiteindelijk mee naar huis gaat, dat moet u maar zelf komen ontdekken!’ 

Na “Viva Minerva”, “Café Beveren, “De Sinksenfoor”, “’t Strand van Sint-Anneke”, “Oost West, Thuis Best” en “Minerva Veur Altijd” neemt regisseur en scenarist Jeroen Maes het publiek dit keer mee naar de wondere wereld van het ballroomdansen. DE BALLROOMBEKER is te zien in de Rode Zaal van het Fakkeltheater van 28 juni tot en met 11 augustus. De ticketverkoop start vanaf woensdag 27 maart 2024. 
Info: www.fakkeltheater.be

 

CAST MET VERTROUWDE TALENTEN EN NIEUWE GEZICHTEN

Het Achterland heeft ook deze zomer weer een topcast weten te strikken.  Gerenommeerde acteurs als Carry Goossens, Karin Jacobs, Ann Van den Broeck en Vicky Florus worden bijgestaan door jonge, vurige talenten zoals Matthew Michel, Jervin Weckx, Thomas Servranckx en Ylenia Mele. De choreografie is in handen van Frank en Laura Zegels, bekend van “James De Musical” en “Dancing With The Stars”.

DE BALLROOMBEKER BELOOFT EEN SWINGENDE, ZWOELE ZOMERKOMEDIE TE WORDEN
Lachen op het ritme van de tango

We maken kennis met dansschool ‘Step by Step’ uit Hoboken.
De school is gespecialiseerd in ballroom en wordt uitgebaat door de strenge dansdocente Margot en haar man Ronny die als manusje-van-alles zorgt voor de omkadering. Dankzij hun goudhaantjes Giorgio en Vanessa rijgt ’Step by Step’ al jaren de successen aan elkaar. Heel wat bekers sieren reeds de danszaal, tot grote trots van Margot en Ronny.

Maar binnenkort is die ene wedstrijd die alles zal bepalen :
‘De Ballroombeker der Lage Landen’!
En die moet absoluut in hun bezit komen. Het ziet er naar uit dat dit ook zal gebeuren tot echter een onvoorziene wending roet in het eten gooit!

Valt er nog iets te redden?
Zijn de nieuwe aanwinsten Boris en Sabine een optie?
Of moet ‘Step by Step’ de droom van die oh-zo-belangrijke ballroombeker opbergen?

DE BALLROOMBEKER wordt de zwoelste en swingendste zomerkomedie van 2024!  

OVER HET ACHTERLAND
Sinds 2016 brengt Het Achterland elke zomer een nieuwe komedie op de planken van het Fakkeltheater. Producties die het publiek verwarmen, ontroeren en vooral doen glimlachen.
Meer info via 
www.hetachterland.be