In De blik van Bourlon geeft de gedreven ondernemer ons met veel gevoel voor humor en zelfrelativering een inkijk in zijn leven als CEO van Studio 100. Tegelijk legt hij juist to the pont en precies de Vlaamse ziel van vandaag bloot. Hans Bourlon zoekt al schrijvend naar waar het echt om draait in het leven en schetst hoe hij in zijn overvol en gejaagde bestaan menselijkheid, zingeving en stilte kan terug vinden.
Bourlon beschrijft hoe op de eerste plaats geluk hem succes heeft gebracht.Voor zijn jeugdvriend is het geheel totaal anders vergaan. hij laat je ontdekken  hoe het succes en de tegenslagen van zijn collega’s er achter de schermen van Studio 100 aan toegaat, alsook de menselijke drama’s dat door ondernemen soms met zich kan meebrengen. Het  gaat heel ver en bezorgt je regelmatig een krop in de keel en zet je aan tot nadenken. Het kan soms heel ver uit de lijnen lopen.
Hij vertelt ook over het wel en wee van zijn jeugd en de invloed op zijn persoonlijkheid van zijn familie uit. Hij beschrijft hoe hij door zijn deelname aan De Slimste Mens ter Wereld plots overal een herkenbaar figuur werd en wat de dolkomische, kluchtige gevolgen daarvan zijn. Onvergetelijk is dan ook het verhaal over de visser die hem hop en top uitlegt waarom hij niet de echte Hans Bourlon kan zijn.
De Blik van Bourlon, Hans is medeoprichter en CEO van Studio 100 en is begonnen als producer van Samson en Gert. Daarna schreef hij ook columns voor de krant De Tijd en het zij nu juist deze columns die hij op een speciale manier aan elkaar schreef met nooit eerder gepubliceerde brieven en verhalen.
De illustraties zijn van Randall Casear. Hij is tekenaar en schrijver maar ook illustrator en zelfs cabaretregisseur. Zijn tekeningen zijn zeer gekend, je kan ze regelmatig tegenkomen in de geschreven pers zoals in De Morgen, De Standaard en Humo.

Auteur: Hans Bourlon

Illustraties: Randall Casaer

ISBN: 9789 022 3348 4

Prijs: 220,50€

Uitgever: Malteau