Stijn Goris brengt op een ochtend zijn kinderen naar school, wanneer een wagen met gewapende mannen in de straat opduikt. Goris en de kinderen worden minutenlang onder vuur genomen.

Iemand heeft het duidelijk op de hoofdcommissaris gemunt. Welke zaak uit zijn verleden achtervolgt hem? Wie staat Goris zo naar het leven dat hij het lef heeft om hem thuis aan te vallen en zelfs zijn kinderen mee in gevaar te brengen? En vooral, kan de politie de dader opsporen voor die in zijn opzet slaagt?

‘De afrekening’ dompelt Stijn Goris onder in de wereld van de georganiseerde misdaad. Goris staat tegenover een overmacht en zal al zijn strategisch genie nodig hebben. En dan nog voert het onderzoek hem naar een moment dat hem voor het leven zal tekenen.

Zijn Stijn Goris-reeks wordt door liefhebbers van het misdaadgenre gewaardeerd om zijn geloofwaardigheid. Coninck was als commissaris dan ook een leven lang bevoorrechte getuige. Inmiddels werden er al meer dan 50.000 exemplaren van verkocht.

Christian De Coninck

Christian De Coninck is een Belgische auteur van misdaadboeken. Hij is vooral gekend om zijn series rond de personages ‘Stijn Goris’ en ‘Lodewijk Pynaert’. In deze reeksen verschenen boeken als ‘Wraak’, ‘Dodenmarkt’, ‘Ze noemden hem God’, ‘Het boemerangprincipe’ en ‘De Gideonsbende’.

Een zeer vlot en spannend boek. Het einde heeft nog een plotse wending van het verhaal.

Een aanrader, ook voor wie niet graag leest.

Titel: De afrekening

Auteur: Christian De Coninck

Uitgeverij: Houtekiet

ISBN: 9789052403779

Thema: Thriller

Prijs: € 22,99