Een ode aan de Italiaanse natuur en de liefde die vriendschap heet, zo zou je de verfilming van De Acht Bergen kunnen omschrijven. Vlaams regisseurskoppel Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch laten de wereld vanaf vandaag wegdromen naar de Italiaanse Alpen met de officiële trailer van De Acht Bergen. Een epos over je plek zoeken in de wereld met Luca Marinelli en Alessandro Borghi in de hoofdrollen, naar de Italiaanse bestseller ‘Le otto montagne’ van Paolo Cognetti.

De soundtrack van de film wordt verzorgd door niemand minder dan Daniel Norgren, de Zweedse singer-songwriter met de ingetogen en weemoedige sound die je automatisch terugbrengt naar een kindertijd in de vrije natuur. Geen betere match qua artiest om de prachtige natuurlandschappen die de film rijk is muzikaal te ondersteunen.

SynopsisDe Acht Bergen is het verhaal van de vriendschap tussen Pietro en Bruno, een jongen uit de stad en één uit de bergen. Ze sluiten vriendschap als ze elf zijn, met een vergeten stukje Alpen als koninkrijk. De kinderen worden mannen, hun levens strekken zich uit. Ze verliezen elkaar en vinden elkaar terug. Terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg, zwerft Pietro door de wereld. Een tocht in liefde en eenzaamheid, langs afkomst en bestemming, over vriendschap, leven en dood heen.

Naar de roman « Le otto montagne » van Paolo Cognetti.