Reizen is momenteel nog steeds verboden. De zin om te reizen, de ‘wanderlust’, is nochtans groot, dat merken ze ook bij Davidsfonds Cultuurreizen. Om perspectief te bieden, komt Davidsfonds Cultuurreizen vandaag uit met een uitgebreid aanbod groepsreizen voor zomer, najaar en eindejaar 2021.  

Johan Smeuninx, directeur Davidsfonds Cultuurreizen: ”Ik heb geen kristallen bol, dus het is moeilijk om het juiste moment te voorspellen vanaf wanneer we weer kunnen reizen in groep. Eén ding is zeker: we vertrekken pas als het veilig en comfortabel kan. We hebben de geplande reizen tot en met juni 2021 dan ook geannuleerd en zo veel mogelijk verschoven naar het najaar, waar de reisvooruitzichten gunstig zijn. Met deze brochure bieden we perspectief aan al die mensen die reikhalzend uitkijken om opnieuw te kunnen reizen.”
 
Het aanbod
 
Het aanbod voor zomer, najaar en eindejaar 2021 bestaat bijna uitsluitend uit Europese bestemmingen. Vanaf 2022 hopen we weer volop de ‘wijdere’ wereld in te trekken.
 
In de brochure staan heel wat van onze ‘klassiekers’ zoals Griekenland, Rome, Firenze, Bourgondië, Noord-Duitse Hanzesteden …
 
Maar er zijn ook enkele nieuwkomers. Bijvoorbeeld de reis naar Sarajevo & de Balkan, waar we op zoek gaan naar de sporen van de oorlog in Bosnië in de jaren 90 en linken leggen met de toenemende polarisatie in onze maatschappij.
 
In het aanbod zit ook een tocht over de Elbe van Berlijn naar Praag, samen met een 4-koppig, multidisciplinair team van reisleiders. De perfecte mix tussen een cruise, muziek-, steden- en rondreis.
 
 
Davidsfonds Cultuurreizen
 
Davidsfonds Cultuurreizen zijn groepsreizen met een rijk cultureel programma. Reizen doe je samen met andere cultuurliefhebbers. De reisleiders hebben een heel grondige achtergrond- en terreinkennis, wat bijdraagt tot unieke ervaringen!

Foto: www.davidsfonds.be