In februari 2020 heeft Daniel Molmans, penningmeester van de Vereniging van Mastercooks van België, deelgenomen aan een belangrijk internationaal seminarie van de WorldChefs in Stuttgart.

Het doel van dit seminarie was om de chefs, die hun land vertegenwoordigen in de World Association of Chefs Societies, te erkennen als ‘jurylid’. Om de titel van regionale ‘jurylid’ te krijgen werd Daniel Molmans onderworpen aan een volledige dag training in deze veeleisende taak gevolgd door een schriftelijke test.

Mastercook Daniel Molmans is daarmee de enige Belgische chef-kok die beschikt over deze officiële status, erkend door de WorldChefs. Om dit grondig te doen, spreekt deze oud-student van het Emile Gryzon Institute (Céria) en voormalig chef-eigenaar van zijn restaurant in Brussel, zelf vloeiend Frans, Nederlands, Spaans en meestal Engels.

In de praktijk stelt deze titel hem in staat om de Vereniging van Mastercooks van België als “WorldChef jurylid” te vertegenwoordigen in alle jury’s van internationale culinaire wedstrijden. Daarnaast brengt deze status als officieel door de WorldChefs erkende jurylid, naast het valideren van de officiële standaardmaatregelen in de culinaire competities, ook toegevoegde waarde, geloofwaardigheid en internationale invloed aan culinaire jury’s georganiseerd in binnen- of buitenland.

Voor Daniel en voor de veertig internationale juryleden die dit jaar door de World Association of Chefs Societies zijn erkend, is deze titel vijf jaar geldig. Ze kan na deze periode worden verlengd na nieuwe, aan de actualiteit aangepaste, kwalificatietests. Evenzo zal het ook ervaren juryleden toelaten die naar het volgende niveau willen gaan. Bijvoorbeeld om van het regionale niveau (België in de Centraal-Europese regio) naar het mondiale niveau te gaan. En dat met name op het niveau van de juryleden om de functie van voorzitter van de internationale jury te kunnen uitoefenen.

Foto: www.mastercooks.be