Om de 100 dagen voor de Grand Départ te vieren, nodigen wij je uit om deel te nemen aan een gratis fietstocht op zondag 31 maart! We verwachten jullie aan het Huis van de Tour, De Brouckereplein vanaf 8u met een GRATIS ontbijt. De fietstochten vertekken tussen 9 u. en 10 u. Boek nu jouw tocht volgens jouw taal of je favoriete thema! 

Entertainment en catering ter plaats de hele dag. 

De Brusselse etappe van de Tour de France 2019 met elektronische fiets (+-30km) – ENGELS/FRANS

De tijdrit in Brussel is een lus van 28 kilometer. Je rijdt langs de meest weelderige lanen en door de mooiste parken van de hoofdstad. Trek snel je gele trui aan en wordt kampioen op de elektrische fiets. We volgen in het kielzog van de renners en doen Brusselse ontdekkingen tijdens enkele culturele pauzes. 
FIETSEN BESCHIKBAAR
Organisator: Once in Brussels
Ontmoetingsplaats: Huis van de Tour, De Brouckèreplein
Vertrek: 9.00 u.
Duur: 4 uur

Eddy Merckx en de fiets in Brussel (15km) – FRANS

Deze fietstocht is een gelegenheid om één van de beroemdste wielrenners ter wereld, Eddy Merckx, vijfvoudig winnaar van de Tour de France, te vieren. Van zijn jeugd in Sint-Pieters-Woluwe tot zijn vele overwinningen, je baant je een weg door de geschiedenis waar je in de voetsporen van ‘De Kannibaal’ treedt. 
FIETSEN BESCHIKBAAR
Organisator: Pro Velo
Ontmoetingsplaats: Huis van de Tour, De Brouckèreplein
Vertrek: 9.30 u.
Duur: 4 uur

Ontdek de Brusselse fietscultuur (18km) – NEDERLANDS

Welke rol speelt de fiets in Brussel vandaag en hoe maakte de fietscultuur zijn intrede in de stad? Geen betere manier om dit te ontdekken dan samen met een gids zelf op de fiets te springen. 
FIETSEN BESCHIKBAAR
Organisator: Cactus Brussel
Ontmoetingsplaats: Huis van de Tour, De Brouckèreplein 
Vertrek: 10 u.
Duur: 3,5 uur

Bike ride rond Brussel (50 km) – FRANS/ENGELS

Voor de avonturiers is deze tour de gelegenheid om deel te nemen aan een sportieve rit. Deze uitstap wordt begeleid door Xavier Massart, een ultrafietser uit Brussel wiens CV indruk zal maken. Geniet van een tocht van 50 km in Vlaams-Brabant en de rand van Brussel. Snelheid: +/- 25 km/u.
KOM MET JE EIGEN FIETS
Organisator: Xavier Massart
Ontmoetingsplaats: Huis van de Tour, De Brouckereplein
Vertrek: 10u30.
Duur: +/-2u

Foto: www.visitbrussels.be