Curry is ‘hot’, en niet alleen vanwege de kruiden die erin zitten. Dat is ook niet zo vreemd, want het is een gemakkelijk eenpansgerecht, en door het gebruik van verse ingrediënten en veel groenten ook nog eens heel gezond! Je kunt er heerlijk zelf mee experimenteren, en de recepten zijn heel geschikt voor zowel vlees- en visliefhebbers als vega- en flexitariërs.

Onder curry wordt een verzameling kruidige gerechten in romige sauzen verstaan. Landen als Thailand, Indonesië en Singapore vormen de bakermat van dit veelzijdige gerecht.

In dit boekje vind je dertig smakelijke recepten die heel goed te maken zijn, en voor ieders smaak. Van aardappelcurry met rundvlees, curry met eieren, met tijgergarnalen, en zoete aardappel met kip, tot kipcurry met pompoen en sperziebonen. Het aantal variaties is eindeloos. Een basisrecept om je eigen currykruiden te maken, ontbreekt uiteraard niet.

Machteld Smid werkt als zelfstandig ondernemer in de boekenbranche. Ze schrijft boeken en andere teksten in opdracht en werkt als redacteur.

“Wij probeerden zelf een gerecht uit het boek, namelijk ‘Rode curry met garnalen’:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olie in een diepe pan op middelhoog vuur. Voeg de currypasta toe en verwarm tot de geur vrijkomt (ongeveer i minuut). Doe ui, knoflook en gember erbij en fruit deze 2 minuten mee. Voeg vervolgens de tomaten toe en bak deze op zacht vuur circa 2 minuten.
Voeg dan de kokosmelk toe en breng aan de kook. Wacht tot de curry een beetje is ingedikt. Doe dan de garnalen erbij en kook ze, op middelhoog vuur, nog een paar minuten mee. Brengt op smaak met peper en zout. Serveer de curry met de rijst, limoenpartjes en korianderblaadjes.
Heerlijk!!”

Hardcover; 68 pagina’s.

Auteur: Machteld Smid
Titel: Curry’s
Uitgeverij: Karakter
ISBN: 978 90 452 1963 9
Thema: gastronomie
Prijs: € 9,99